Uğur Şahin korkutan açıklamayı yaptı:Yeni bir aşıya ihtiyaç var

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 2:48 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 2:48 pm

BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Doktor Özlem Türeci, dünyayı endişelendiren Omicron varyantına ilişkin açıklamalarda bulundu. Varyantın aşılı kişileri de enfekte edebileceğini söyleyen Şahin, yeni bir Covid-19 aşısına ihtiyaç duyulacağını da sözlerine ekledi.

Uğur Şahin, Omicron varyantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak yeni bir aşıya ihtiyaç olacağını dile getirdi.

Şahin, “Öne çıkan soru buna ne zaman ihtiyacımız olacağı. Var olan aşımızı Omicron varyantına hızlı bir şekilde uyarlamak için yeterli vakte sahibiz. Durumun ne kadar acil olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Uyarlanmış aşı gelecek yıla hazır olabilir” diye konuştu.

Omicronun antikorlardan kaçabileceğini düşünüyoruz diyen Şahin “Çok sayıda mutasyona uğramış bir varyanta sahibiz. Aşılanmış insanları ve daha önce Covid geçiren insanları enfekte edebilir. Bu durum açık. Ama yeni varyantın, aşılı insanlarda ciddi hastalığa neden olabileceği açık. Aşılı insanların ciddi hastalığa karşı korunabileceği de açık değil. Ancak, aşılı insanların ciddi hastalıktan korunacağını umuyoruz. Ancak, aşılanmamış insanlar daha ciddi bir hastalıkla karşılaşabilir. Yeni varyant beklediğimden erken ortaya çıktı, gelecek yıldan önce bulun olmasını beklemiyordum. Şu anda, yeni varyantın gerçek dünyadaki sonuçlarının birkaç haftaya çıkmasını bekliyoruz. ” dedi.

Şahin omicron varyantının etkilerinin önümüzdeki haftalarda görüleceğini söyleyerek “Şundan eminiz ki, güçlendirici doz aşan kişiler ciddi hastalığa karşı korunacaklar. Bunu birkaç hafta içinde öğreneceğiz. En önemli gerçek şu ki, aşımız tüm varyantların neden olduğu ciddi hastalığa karşı koruma sağlayacak düzeyde.” dedi.

DSÖ’den omicron için ‘hazır olun’ uyarısı!