Uğur Dündar’dan Soylu’ya: Bakan da olsa hiç kimsenin Türkiye’yi…

Yayın tarihi: 5 Mart 2020 Perşembe 8:10 pm - Güncelleme: 5 Mart 2020 Perşembe 8:10 pm

Türkiye-Yunanistan sınırındaki incelemelerinde soru sorduğu için Süleyman Soylu tarafından ‘Yunan oyuncağı’ olmakla itham edilen TELE1 programcısı Namık Koçak’a destek mesajı yağdı. Usta gazeteci Uğur Dündar, “Türkiye’yi Namık Koçak’dan daha fazla sevdiğini iddia etme ve hakarette bulunma hakkı yoktur. Nokta…” derken, Gazeteci Zafer Arapkirli, “İçişleri Bakanı S.Soylu, sorduğu soruyu beğenmediği yılların gazetecisi Namık Koçak’a, “Hangi taraftasın?” diyor.Namık bir markadır. Tanımayan varsa, 45 yıllık medya arşivlerini tarayabilir” dedi.

“140 bin göçmen ayrıldı dediniz ama biz bunu teyit edemedik bir türlü” dediği için Soylu’nun “Yunan tarafı olmakla” suçladığı gazeteci Namık Koçak’a sosyal medyadan çok sayıda destek mesajı gelirken gazeteci Uğur Dündar ve Zafer Arapkirli de tepkilerini dile getirdi.

TELE1’den Süleyman Soylu’ya ezber bozan soru

“Namık bir markadır. Tanımayan varsa, 45 yıllık medya arşivlerini tarayabilir” diyen Gazeteci Zafer Arapkirli’nin paylaşımı şöyle:

“HEMEN “DÜŞMAN”, HEMEN “HAİN”

İçişleri Bakanı S.Soylu, sorduğu soruyu beğenmediği yılların gazetecisi Namık Koçak’a, “Hangi taraftasın?” diyor.

40 yıllık dostum Namık “Türkiye tarafında” diyor.

Namık bir markadır. Tanımayan varsa, 45 yıllık medya arşivlerini tarayabilir.”

Soylu’ya yanıt Atina’dan geldi!

“NAMIK KOÇAK SADECE GAZETECİDİR”

Gazeteci Uğur Dündar da  Arapkirli’nin tweetini alıntılayarak, “Bakan da olsa hiç kimsenin Türkiye’yi Namık Koçak’dan daha fazla sevdiğini iddia etme ve hakarette bulunma hakkı yoktur. Nokta…” dedi.