TELE1’den Süleyman Soylu’ya ezber bozan soru

Yayın tarihi: 5 Mart 2020 Perşembe 1:24 pm - Güncelleme: 5 Mart 2020 Perşembe 7:45 pm

Türkiye-Yunanistan sınırındaki incelemelerinde Süleyman Soylu, TELE1 programcısı Namık Koçak’ın sınırı geçen göçmen sayılarıyla ilgili sorusuna çok sinirlendi. Gerçek gazeteci sorularına alışık olmayan Soylu, Koçak’ı Yunan oyuncağı olmakla itham etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mültecilerin Yunanistan’a geçmeye çalıştığı Edirne’deydi. Vilayetin önünde açıklama yaparken, üç gündür bölgede bulunan TELE1 Program Müdürü ve Programcısı Namık Koçak, Soylu’nun açıkladığı sınırı geçen mülteci sayısının kaynağını sorunca Bakan sinirlendi. Yandaş medyanın çanak sorularına alışık olan Bakan, TELE1’i Avrupa’nın ve Yunanistan’ın çıkarlarına hizmet eden habercilik yapmakla itham etti.

Soylu, “140 bin göçmen ayrıldı dediniz ama biz bunu teyit edemedik bir türlü” diye soran TELE1 Program Müdürü Namık Koçak‘a, “Kaç muhabiriniz var sizin. Bizim sınırda kaç karakolumuz var? Vilayet burada teyit edemiyor mu?” yanıtını verdi.

Koçak, Soylu’nun cevabına “Vilayete de sorduk ama bunu teyit edemedi” sorusunu yöneltince Soylu, “Siz kimi tarafındansınız?” diye karşılık verdi.

Soylu’ya soru soran Namık Koçak: 12 Eylül döneminde Kenan Evren’e soru sorabiliyorduk

‘İÇİŞLERİ BAKANI YALAN SÖYLÜYOR, ÖYLE Mİ?’

Bunun üzerine Koçak, “Türkiye’nin” yanıtını verdi. Soylu, ise  “Hiç Türkiye’nin tarafında olduğunuz görünmüyor. Çünkü şu anda sizin yaptığınız Yunan ile Avrupa medyasının yalan ve çarpıtmasını burada ifade etmek. O zaman İçişleri Bakanı yalan söylüyor öyle mi?” dedi.

TELE1 programcısı ve Program Müdürü Namık Koçak

Soylu, daha sonra eline verilen cep telefonundan sınırdan geçtiğini ifade ettiği sığınmacı sayısını saydı. Bunun ardından Soylu muhabire, “Biz sığınmacıları yakalamıyoruz. Geçenleri sayıyoruz. 23 hudut karakolu ve 8 tane hudut bölüğümüz 6 kilometrelik aralarla kimin ne kadar geçtiğini bilmektedir” bilgisini verdi.

‘HİZMETİN BAŞKA YERE, DEVLETE İTİMAT ET’

Süleyman Soylu bu sözlerinin ardından Koçak’a, “Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşısın ama hizmetin başka bir yere. Devletine itimat et” diye konuştu. Muhabir, “Biz vali yardımcısına sorduk. Teyit edemediler” deyince Soylu, “Yalan söylüyorsunuz” ifadesini kullanarak elindeki telefondan karakol mıntıkalarından geçen sığınmacıların sayılarını söyledi. Soylu, “Bunu size inandırabilmek size mümkün değil. Çünkü Yunan medyasının bir oyuncağı olarak burada bulunuyorsunuz” dedi. Bunun üzerine Koçak, “Ben kimsenin oyuncağı değilim” deyince Soylu tartışmayı, “Belli” diyerek noktaladı.

Gazeteci Namık Koçak kimdir?

Soylu: 1000 Özel Harekat polisini Meriç boyuna gönderiyoruz