Uğur Dündar’dan Merdan Yanardağ’a destek!

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 8:04 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 8:04 pm

Duayen gazeteci Uğur Dündar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın troller tarafından hedef gösterilerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Dündar, Yanardağ’a destek vererek, “Merdan Yanardağ, FETÖ terör örgütünün ağır bedeller ödettiği bir arkadaşımızdır” ifadelerini kullandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözleri çarpıtılarak troller tarafından sosyal medyada yayınlandı. Yanardağ yayındaki sözleri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Duayen gazeteci Uğur Dündar, Merdan Yanardağ için, “Ülkeyi ele geçirmek rejimi devirmek amacıyla darbe girişimine kalkan FETÖ terör örgütünün ağır bedeller ödettiği bir arkadaşımızdır. ifadelerini kullandı.

Enver Aysever’den Merdan Yanardağ’ın kurmaca video ile gözaltına alınmasına tepki: Hakikati değiştirmek gibi bir durum var!

Dündar’ın açıklamaları şöyle:

Yazılarımızı okuyanlar, televizyonda izleyenler bilirler ki bizler terörün her türlüsünü lanetleriz. En başta da bu bölücü terör örgütü PKK’yı. Sevgili Merdan tam bir gazetecidir, yurtseverdir. Merdan da terörün her türlüsünü lanetleyen değerli bir meslektaşımızdır. Kendisi TELE1’de yaptığı programda açıklayıcı bir takım bilgiler paylaşırken terörü lanetlediğini özellikle kadın ve bebek katili olan PKK’yı kastederek bunun bir terör örgütü olduğunu vurgulamıştır. Sözleri saptırılmıştır. Bunda da TELE1’in muhalif duruşunun etkili olduğunu biliyorum. Merdan’a ayrıca yurt dışına çıkış yasağı konulmuş olan bir kardeşimizdir. Polisin gelip gözaltına almasına hiç gerek yoktur. Merdan’a bir tebligat yapılmış olsaydı Merdan kendisi savcılığa giderdi. Merdan terörün her türlüsüyle mücadele ederken, ülkeyi ele geçirmek rejimi devirmek amacıyla darbe girişimine kalkan FETÖ terör örgütünün ağır bedeller ödettiği bir arkadaşımızdır. Bunun da asla unutulmaması gerekiyor.