Ekonomist Remzi Özdemir’den asgari ücrete zam bekleyen vatandaşa kötü haber

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:24 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:25 pm

Haber: Ceren Ural

Ekonomist Remzi Özdemir asgari ücret ile ilgili vatandaşı yakından ilgilendiren analizini TELE1’e anlattı.

AKP’nin yanlış ekonomi politikaları vatandaşın belini bükerken, 31 Mart yerel seçimleri sonrası alınan yenilgiden sonra asgari ücrete ara zam yapılabileceği söyleniyordu. Ekonomist Remzi Özdemir TELE1’e yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili dikkat çeken analizlerini anlattı.

Remzi Özdemir açıklamasında şunlar kaydetti:

Ekonomi yönetimi tamamen bir insanın iki dudağının arasında. Bugün Mehmet Şimşek diyoruz. Şimşek Cumhurbaşkanı’na danışmadan bir karar alabiliyor mu? O halde yabancı neden 50-60 milyar dolarları Türkiye’ye getrisin. Güvencesi nedir. Halen daha aylardır Yargıtay Başkanı seçilemiyor. Böyle bir sistemin içine insanlar neden girsin. Girmedikleri için ortadaki fatura her geçen gün kabarıyor.

Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 58 bin liraya dayandı

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLEMESİN

Bu yıl bana göre faturanın en ağırını ödeyeceğiz. Asgari ücrete zam bekleniyor ama kimse zam beklemesin. Emekliye de bakın halen TÜİK enflasyon oyunlarıyla karşılaşıyoruz. Beklenti anketlerinde enflasyon yüzde 40’a yakın olacak. Bize yansıyan enflasyon yüzde 40 mı? Ne ENAG’a bakın ne de TÜİK’e bakın, bugün gidin herhangi bir markette alacağınız ürünlerin fiyatını yazın bir ay sonra ürünlerdeki fiyata baktığınızda yüzde 7-8 fark görüyorsunuz. Ya da etin bir yıl önceki fiyatını bakın yüzde 160 arttığını görüyorsunuz. Peki burada nasıl bir enflasyon ölçümü. Doğal olarak da bu enflasyon ölçümü halkı fakirleştiriyor.

EKİM AYI İÇİN VATANDAŞI UYARDI

Ben önümüzdeki dönemde özellikle şu anda bir turizm gelirimiz olacak. Yaklaşık 40 milyar dolara yakın. Bu bize rahat bir yaz geçirtecek. Yazı çok rahat geçirmemizi sağlayacak. Dövizde önemli bir hareket olmayacak ama Eylül ve Ekim’den sonra bence Türkiye gerçek anlamda ekonomik kışı yaşayacak ona göre herkes ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor. Planları Ekim ayına göre yapması gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ