Uğur Dündar Tansu Çiller arşivini açtı

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 9:11 pm - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 1:35 am

Duayen Gazeteci Uğur Dündar’ın TELE1 ekranlarında sunduğu Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konukları  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel oldu.

Demokrasi Arenası programında gündemin öne çıkan başlıkları değerlendirildi.

CHP’DEN İKTİDARA “HAZIRIZ” MESAJI

CHP’nin Antalya’da “İktidara Hazırız” sloganıyla yaptığı örgüt çalışmasının detayları hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

“YSK’ya bavul bavul götürüp ‘Efendim bunlar akıl hastası, seçimleri iptal edin’ dedikleri bile oldu. Seçimi iptal ettiler. Yaptılar bunu. Genel Başkan da diyor, iki şeye dikkat etmemiz lazım. Manipülasyona ve işimize yapmamıza dikkat etmemiz lazım.

CHP çok güzel bir sistem hazırladı. Zaten CHP’nin hiçbir seçim akşamı sistemi çökmedi bunlar hep dezenformasyon.

Bugün de tamamen bunları konuştuk. Genel merkezimiz tamamen hazır. Bazı illerde eksikliklerimiz var ama Kılıçdaroğlu o illeri de uyardı, hızlıca halledemeyecekseniz bırakın kardeşim dedi.”

“81 İLDE SANDIĞIN NAMUSUNU KORUYACAĞIZ”

Özel sözlerine “CHP 81 ilde ve bütün ilçelerde seçim güvenliğini önemsiyor. Sandık namusumuz.” diyerek devam etti.

“AKP’Yİ BİR KERE DAHA KINIYORUM”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, TELE1 ekranlarında yaptığı konuşması nedeniyle günlerce cezaevinde kalan Sedef Kabaş’ı hatırlatarak “21’inci yüzyılda eğer konuşamıyorsak, tartışamıyorsak, hele hele televizyonlarda özgürce fikrimizi söyleyemiyorsak bunu sorumlusu konuşmak isteyenler ve özgürlükten yana olanlar değil onların sesini kısmak isteyenlerdir. Burada AKP iktidarını bir kere daha kınıyorum” ifadelerini kullandı. Özkoç devamında şunları söyledi:

“Ben sizinle daha önce, hemen sol tarafımda oturan Sedef Kabaş arkadaşımla birlikte bir Arena programına katılmıştım. Buradan şunu ifade etmek istiyorum. Yıllarca demokrasi ve özgürlük için adalet için ve basının saygınlığı için uğraşmış birisinin moderatörlüğünde yapmış olduğumuz toplantıda bizim söyleyeceklerimizi ne Uğur Dündar bilebilir -ancak soruları bilebilir- ne de vereceğimiz cevapların sorumluluğunu TELE1 alır. Sedef Kabaş bunun sorumluluğunu alabilecek bir kadındır. Sadece eleştirdiği için, sadece kendi görüşünü ifade ettiği için bir programdan sonra tutuklanıyor olması Türkiye’nin geldiği noktayı gösterir. O gün içerisinde dahi en ufak bir şekilde başını öne eğmemiştir. 21’inci yüzyılda eğer konuşamıyorsak, tartışamıyorsak, hele hele televizyonlarda özgürce fikrimizi söyleyemiyorsak bunu sorumlusu konuşmak isteyenler ve özgürlükten yana olanlar değil onların sesini kısmak isteyenlerdir. Burada AKP iktidarını bir kere daha kınıyorum”

 

“BAZI HASTALARA DOKTOR DER Kİ…”

Seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesini de içeren seçim kanunu teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda 17 saat süren tartışmaların ardından kabul edildi. Uğur Dündar yeni seçim kanunu ile ilgili olarak “AKP, kabul etmek gerekir ki Sayın Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı bir politika ustası. Zamanlamayı çok iyi yapıyor ve kendinin ön planda olduğu bir seçimi kaybetmemek için gereken bütün hamleleri peş peşe sıralıyor. Şimdi bir seçim yasası çıkarttı. Burada amaç AKP ile birlikte MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis’te çoğunluğu sağlamlarını mümkün hale getirmek. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura sarkıtmak ve bu seçimin Sayın Erdoğan lehine sonuçlanmasını sağlamak amacıyla bir çerçeve içine oturtulduğu söyleniyor” diye konuştu. Dündar ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a söz verdi. Altay ise yeni seçim kanuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Siz söylerken güldüm, şunun için güldüm. Allah herkese sağlık versin de tıbbın yapacağı bir şey kalmayınca bazı hastalara doktor der ki ‘ne yerse yesin’. Tayyip Beyin siyasi durumu bu. Hangi kanunu getirirse getirsin çok samimi söylüyorum bizim için çok bir önemi yoktur”

RESİ DENİNCE AKLA TEMEL REİS GELİYORSA…

KPSS’de yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda elenen gençlerin sorununa dikkat çekmek isteyen Özgür Özel, “Reis” kavramı üzerinden eleştirisini şöyle dile getirdi:

“Bugün şimdi kim şundan memnun olabilir… Türkiye’de soruyorlar mülakatlarda, ‘Reis denince aklına ne gelir?’ Tayyip Erdoğan dersen devlet memuru oluyorsun. Temel Reis filmleriyle büyüdüysen ve Temel Reis ıspanak dersen, aklına siyasi bir lider gelmiyorsa Recep Tayyip Erdoğan demiyorsan sınavdan eleniyorsun.”

Uğur Dündar 5 hafta sonra yeniden TELE1’de