Uğur Dündar’dan yayın yasağı öncesi izleyicilere çağrı

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 4:03 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 4:03 pm

Gazeteci Uğur Dündar, sunuculuğunu yaptığı ve RTÜK’ün verdiği 5 haftalık ceza öncesinde son kez bu Cuma günü ekranlarda izleyiciyle buluşacak olan Demokrasi Arenası isimli program için izleyiciye bir mesaj verdi.

RTÜK, Tele1 ekranlarında yayınlanan ve gazeteci Uğur Dündar’ın sunuculuğunu yaptığı Demokrasi Arenası isimli programa 5 haftalık yayın yasağı vermişti. RTÜK’ün uyguladığı yaptırımlar sonrasında #Tele1inYanındayız etiketi Twitter’de trend sıralarına yükselmişti. Verilen karar birçok siyasetçi, gazeteci ve vatandaş tarafından tepki aldı. Duayen gazeteci Dündar, yayın yasağına girmeden önce son kez yayınlanacak olan program için izleyicilere çağrı yaparak şunları söyledi:

“Değerli Dostlarım,
RTÜK’ün verdiği 5 haftalık yayın yasağı öncesindeki son #DemokrasiArenası ‘na ve sizin sesiniz TELE1 TV’ye desteğinizi rica ediyorum. ”

NE OLMUŞTU?

Acele alınan bir kararla geçtiğimiz Pazartesi günü toplanan RTÜK, gazeteci Sedef Kabaş’ın sözlerini gerekçe göstererek TELE1’e yüzde 5 para cezası verirken TELE1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programına da 5 hafta yayın yasağı getirmişti. Uğur Dündar’ın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i eleştirmesi nedeniyle de yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla hükmedilmişti.,

 

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü