UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin sonuçları

Yayın tarihi: 14 Nisan 2023 Cuma 12:53 am - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 12:53 am

UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam çeyrek final aşamasının ilk maçları oynandı. İtalya temsilcisi Juventus sahasında Portekiz ekibi Sporting’i 1-0 mağlup ederken, Hollanda temsilcisi Feyenoord da Roma’yı 1-0 mağlup etti. Kupada Manchester United ve Sevilla ile Bayer Leverkusen ve  Union Saint-Gilloise berabere kaldı.

Avrupa’da kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyon olan UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam 8 takım çeyrek final aşamasında adını bir üst tura yazdırmak için mücadele etti.

JUVENTUS AVANTAJ ELDE ETTİ

İtalya’nın köklü kulübü Juventus, sahasında Portekiz takımı Sporting’i konuk etti. İtalyan ekip, Gatti’nin 73’ündü dakikada attığı golle karşılaşmayı 1-0 galip tamamlandı. Juventus bu skorla rövanş maçı öncesinde avantaj elde etti.

FEYENOORD ROMA’YI YAKTI

Hollanda temsilcisi Feyenoord ise sahasında İtalyan ekibi Roma’yı ağırladı. Karşılaşmanın 43’üncü dakikasında penaltı kazanan Roma, Pellegrini ile bu fırsattan yararlanamadı. Hollanda ekibi 53’üncü dakikada Wieffer ile öne geçti. Maç Feyenoord’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

SEVILLA GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe’yi eleyerek çeyrek finale yükselen İspanya temsilcisi Sevilla, İngiltere ekibi Manchester United’a konuk oldu. İspanyollar, ilk yarıda 2-0 geriye düştüğü maçı çevirmeyi bildi. 84’üncü dakikada Malacia’nın golüyle farkı 1’e indiren Sevilla, uzatma dakikalarında Maguire’nin ters vuruşu sonucunda skoru eşitledi. Maç, 2-2 eşitlikle tamamlandı.

LEVERKUSEN BERABERLİKLE YETİNDİ

Gecenin bir diğer karşılaşması ise Bayer Leverkusen – Union Saint-Gilloise maçı oldu. Alman ekibi Leverkusen 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 82’nci dakikada bulduğu golle skoru eşitledi. Maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Şampiyonlar Ligi’nde City ve Inter’in zafer gecesi