Uçuşlar başlıyor… Rusya’dan flaş Türkiye kararı
24 Temmuz 2020 Cuma
Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Birleşik Krallık, Türkiye, Tanzanya’yla uçuşların tekrar başlayacağını açıkladı. Golikova, Türkiye ile uçuşların 1 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşların karşılıklı olarak askıya alındığı Rusya’dan beklenen haber geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Türkiye ile uçuşların karşılıklı olarak yeniden start alacağını duyurdu. Buna göre, Rusya’dan uçuşlar, 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara’ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yapılmaya başlayacak.
TURİZM SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRECEK
Rusya ile uçuşların yeniden başlatılması Türk turizmini de yakından ilgilendiriyor. Türkiye’yi en çok ziyaret eden turistlerin başında Ruslar yer alıyor. Alınan kararla bacasız sanayi olarak bilinen turizm sektöründe hareketlilik yaşanması bekleniyor.
RUS MEDYASI: 4 MİLYON KİŞİ TÜRKİYE’YE GİDER
Rus medyasının önde gelen gazetesi Kommersant, geçtiğimiz günlerde uçuş yasağının kalkmasıyla Rusya’dan Türkiye’ye gidecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceğini duyurmuştu. Kommersant, 2019 yılında bu sayısının 7 milyon olduğunu, geçtiğimiz haftalarda en çok rezervasyon yapılan yerin Türkiye olduğunu belirtmişti.
Benzer Haberler
Biden Yönetimi’yle Kongre arasında F-16 mücadelesi
06/07/2022 9:34
Filenin Sultanları’nın çeyrek final rakibi belli oldu
04/07/2022 12:23
Rusya-Ukrayna savaşı aslında bize ne anlatıyor? – I
02/07/2022 16:18
Yaşar Kemal’in ‘Madımak’ konuşması gündem oldu: Utançtan başka ne kaldı elimizde?
02/07/2022 14:33
Dmitri Medvedev: Devletler arası hukuk işlemez halde ve uluslararası kurumlar da büyük bir krizin içinde!
01/07/2022 19:58
Filenin Sultanları Hollanda’yı devirdi
01/07/2022 6:50