Ücretli aşı iddiaları TBMM’ye taşındı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 2:19 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 2:24 pm

CHP’li Burhanettin Bulut, bazı ilaç firmalarının ücretli aşı için Sağlık Bakanlığı ile görüştüğü iddialarını TBMM’ye taşıdı. Bulut, iddialarla ilgili, “Bunun doğru olmadığını umuyoruz ve böyle bir şeyi kabul etmemiz de mümkün değildir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ücretli aşı uygulanacağı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Bulut, “Bazı ilaç firmalarının Sağlık Bakanlığı ile görüştüğü ve özel sektöre izin çıkması durumunda aşı ithal edileceği ve bunun da ücret karşılığı vatandaşa satılacağı söyleniyor yapılacağı söyleniyor. Bunun doğru olmadığını umuyoruz ve böyle bir şeyi kabul etmemiz de mümkün değildir” dedi.

Aşılamanın birinci basamak sağlık hizmetlerinin temel bileşeni ve insani bir hak olduğunu belirten Bulut, “Aşının tüm yurttaşlara devlet güvencesinde, ücretsiz ve adil bir şekilde uygulanması gerekir. Aşı ve tedaviye erişim; insanlık yararına kullanılmalı, patenti kaldırılmalı, kamu malı kabul edilmelidir. Eşit, ücretsiz ve adil bir uygulamayla yapılacak aşılama, ülkemizive dünyamızı salgından kurtulabilir” ifadelerini kullandı.

Koca: Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz