Üç yaşındaki Müslüme Yağal, altı gündür kayıp!

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 11:34 am - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 4:34 pm

Üç yaşındaki Müslüme Yağal, 10 Kasım’dan beri kayıp. AKUT, kaçırılma ihtimali üzerinde durulan Yağal’a ait olduğu sanılan ayak izine rastlanan bölgede termal kamerayla arama yapıyor.

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için Gülnar’ın Yanışlı Mahallesi’ne göçen Sarıkeçili Yörükler’den Yağal ailesi, 10 Kasım’da konaklayacakları çadırı kurduktan sonra saat 17.00’de kızlarının kaybolduğunu fark etti.

Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 Kasım’da kaybolan Müslüme’nin bulunması için arama çalışmaları sürüyor. Dün havanın kararması yüzünden ara verilen çalışmalara sabahın erken saatlerinde yeniden başlandı. AFAD, AKUT ve jandarma ekiplerinin katıldığı çalışmalara bölge sakinleri de destek veriyor. AKUT ekiplerince, kayıp kız çocuğu Müslüme’ye ait olduğu sanılan ayak izine rastlanan bölgede termal kamerayla arama yapılıyor.
Baba Mehmet Yağal, gazetecilere, arama çalışmalarının 6. gününde henüz bir ize rastlanamadığını söyledi.

Çalışmalara çok sayıda ekibin destek verdiğini belirten Yağal, “(Şüphelendiğim bir şey var) diyemem ama her yeri aradık. Henüz bulunamadı, endişeliyiz” dedi. Yağal, bir gazetecinin “Husumetli olduğunuz birisi var mı?” sorusuna, “Konya’da birisi var ama bir çocuk için adam bir şey yapmaz.” diye cevap verdi.

Anneanne Müslüme Yağal da arama çalışmalarından bir haber gelmesini umutla beklediklerini dile getirdi. Yağal, “Her tarafı arattık tarattık ama bulamadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnşallah bulunur.” ifadelerini kullandı.

 

Kayıp olarak aranıyordu! Başından vurulmuş halde bulundu