Twitter’da mavi tikin rengi değişiyor

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:19 am - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:19 am

Twitter’da Blue abonelerine yönelik başlatılan ve bir süredir kapalı olan 8 dolar karşılığındaki mavi tik hizmeti yeniden başlayacak. Ayrıca platformda mavi tikin renkleri de değişiyor. Yeni güncelleme ile şirket, hükümet ve bireyler için farklı renklerde onay rozetleri kullanılacak.

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın satın aldığı Twitter’da değişim tüm hızıyla devam ediyor. Blue abonelerine yönelik başlatılan ücretli mavi tik hizmeti, bazı kullanıcıların taklit hesaplar açması nedeniyle bir süredir kapalı. Yeniden hizmete açılması planlanan hizmetle ilgili yeni bir değişiklik planlanıyor. Yeni onay rozeti kararına göre şirket ve hükümetler için altın ve gri onay rozeti kullanılacak. Bireyler ise ünlü de olsa mavi onay rozeti kullanmaya devam edecek.

Şirketin sahibi Musk, bir tweet iletisinde “Şirketler için altın onay, hükümetler için gri onay, bireyler için de (ünlü olsun veya olmasın) mavi onay. Üzücü ama gerekli.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Musk, onaylanan tüm hesapların, etkinleştirilmeden önce manuel olarak doğrulanacağını bildirdi.

Musk, “Bireyler, bir kuruluşa mensup olduklarını göstermek için, o kuruluş tarafından teyit edildikleri takdirde ikincil bir küçük logoya sahip olabilirler.” sözleriyle şirketin yeni onay politikasına açıklık getirmişti.

Şirket bir süre önce duyurduğu 8 dolarlık mavi onay rozet hizmetini sahte hesapların çoğalması nedeniyle durdurmuş ancak mavi onay abonelik hizmetinin 29 Kasım’da yeniden başlatılacağını bildirmişti.

Twitter’ı terk edenler Hive’a akın etti