Twitter’da mavi tik ile uğraşan Elon Musk’ın sıralaması değişti

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 11:11 am - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:35 pm

Twitter’ı satın aldıktan sonra sık sık eleştirilerin hedefi haline gelen Elon Musk, Tesla’nın hisselerinde yaşanan değer kaybının adından ‘dünyanın en zengin iş insanı’ unvanını kaybetti. Musk, bu unvanı Bernard Arnault’a kaptırdı.

Dünyanın en zengin iş insanı olarak anılan Elon Musk, bu unvanını kaybetti. Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda yaptığı köklü değişiklikler ve işten çıkarmalar nedeniyle eleştirilen Musk’ın şirketi Tesla’nın hisselerinde değer kaybı yaşandı. Şirketin piyasa değeri 500 milyar doların altına inerken, Musk, ‘dünyanın en zengin iş insanı’ unvanını Louis Vuitton’un Bernard Arnault’a kaptırdı.

Elon Musk eski yöneticilerin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor

BİR GÜNDE 4 MİLYAR DOLAR GERİLEDİ

Bloomberg HT’nin aktardığına göre, Musk’ın serveti 163,6 milyar euroya geriledi ve Bloomberg milyarderler listesinde ikinci sıraya düştü. Musk’ın serveti bir günde 4 milyar dolar gerilerken, 2022 yılında toplam servet kaybı 106 milyar doları aştı. Musk’ın gerilemesinin ardından bir süredir yakın takibini sürdüren Bernard Arnault ilk sıraya yerleşti.

Elon Musk 1,5 milyar hesabı kapatıyor

YENİ LİDER ARNAULT

Arnault 170 milyar doları aşan servetiyle artık ‘dünyanın en zengin insanı.’ Küresel piyasaların para politikasında sıkılaşmanın etkisiyle sert dalgalanmalar yaşadığı yılda Arnault’nun serveti sadece 7 milyar dolar eridi.

Arnault, dünyanın en büyük lüks grubu Louis Vuitton ve şampanya markası Dom Perignon’dan Christian Dior’a kadar 75 markanın patronu konumunda.