Twitter’ın durdurma nedeni belli oldu! İsa Peygamber adına bile mavi tık almışlar

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 11:24 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2022 Cumartesi 10:55 am

Twitter, blue abonelerine yönelik başlattığı mavi tik satışını durdurdu. Platformun, söz konusu hizmeti, kullanıcıların markaları ve kişileri taklit etmek için kötüye kullanmaları nedeniyle devre dışı bıraktığı öğrenildi.

Elon Musk’ın satın aldığı Twitter, bazı kullanıcıların markaları ve ünlüleri taklit etmek için kötüye kullanması nedeniyle, aylık 7,99 dolarlık mavi tik satışı hizmetini durdurdu.

Platform, söz konusu hizmeti bu hafta başlarında iPhone uygulaması üzerinden başlatarak, kullanıcıların daha önce bir hesabın doğrulandığını veya resmi olduğunu göstermek için kullanılan bir onay işareti satın almalarına olanak sağlamıştı.

ELON MUSK’IN BEKLEDİĞİ GİBİ OLMADI

Cuma gününden itibaren iPhone uygulaması artık kaydolma seçeneğini gözükmüyor. Hizmetin hızlı bir şekilde askıya alınması, CEO Elon Musk’ın kullanıcılardan yeni gelir elde etme konusundaki büyük planının beklendiği gibi çalışmadığını gösteriyor.

SAHTE AMA MAVİ TİKLİ HESAPLAR ORTAYA ÇIKTI

Ücretli abonelik hizmeti, çok sayıda şakacının Twitter’da sahte hesaplar oluşturmasına ve sosyal medya platformunda daha fazla yanlış bilgi dolaşmasına yol açtı.

Diken’in aktardığına göre ABD’li askeri havacılık ve silah şirketi Lockheed Martin adına açılmış ‘doğrulanmış’ bir hesap Suudi Arabistan, İsrail ve ABD’ye ‘insan hakları ihlalleri nedeniyle silah satmayı durduklarını’ yazdı. Şirketin hisseleri tweet’ten sonra değer kaybetti.

Eski ABD başkanı George Bush’a dair mavi tikli bir hesaptan “Iraklıları öldürmeyi özlüyorum” diye yazıldı. Aynı dönemin Britanya başbakanı Tony Blair’ı taklit eten ‘doğrulanmış’ bir hesap da bu tweet’i alıntılayıp “Doğrusunu söylemek gerekirse ben de” diye yazdı.

Çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemi Roblox adına açılan başka bir mavi tikli hesapta da sisteme seks ekleneceği ‘duyuruldu.’

Çok uluslu petrol şirketi BP adına açılan ‘doğrulanmış’ bir hesapta da “Sırf gezegeni öldürmemiz onu özlemediğimiz anlamına gelmez” diye yazıldı.

İsa Peygamber adına açılan bir hesap da mavi tik alarak ‘doğrulanmış’ oldu.

ABD Başkanı Joe Biden’a dair mavi tikli bir hesapsa argo bir dille mastürbasyon yaptığını yazdı.

İlaç üreticisi Eli Lilly ve Company, mavi tikli bir hesabın insülinin ücretsiz olacağını tweet’lemesinden sonra bir özür yayınladı. Özürden sonra şirketin hissesi ciddi biçimde değer kaybetti. ABD’de sağlık hizmetlerinin fahiş fiyatlı olması uzun süredir siyasetin merkezinde olan bir konu.

Japonya merkezli çok uluslu oyun şirketi Nintendo adına açılan ‘doğrulanmış’ bir hesaptan şirketin oyun karakterlerinden Shadow the Hedgehog’un fotoğrafı paylaşılarak “Beyazlar pornoyu kondomla izler” diye yazıldı.

Musk’ın üst yöneticisi olduğu Tesla adına açılan bir hesaptansa 11 Eylül 2001 saldırılarına atıfla “İkinci bir Tesla şimdi Dünya Ticaret Merkezi’ni vurdu” diye yazıldı.

Öte yandan hizmet için halihazırda ödeme yapmış olan bazı kullanıcılar, ücretli mavi onay işaretlerinin hesaplarından kaybolduğunu öne sürdü.

Mavi Tık’ı satmak da işe yaramadı! Elon Musk’tan Twitter için iflas uyarısı