Turkovac uygulanmasına başlandı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 12:13 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 12:13 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırması sonrası vatandaşlar da hastanelere geldi.

Yerli koronavirüs aşısı Turkovac ülke genelindeki şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandı. 22 Aralık’ta acil kullanım onayı verilen aşıyı dün de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptırmıştı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesiste üretilmeye başlanan Turkovac ile ilgili konuşan Koca, “TURKOVAC 50 yıldan sonra hücreden başlayarak üretim safhasına kadar gelen ilk yerli aşımız oldu. En son 24 yıl önce, 1998’de BCG (verem) aşısı üretilmişti” demişti.

Balıkesir’de Turkovac aşısı yaptıranlardan Yaşar Özer aşının kente ulaştığını duyunca sabah hastaneye geldiğini ifade ederek, “Hastanedeki arkadaşlar çok hoş karşıladılar, Allah razı olsun. Yerli aşımız çıktığı için çok heyecanlandım, hala üstümde o heyecanın teri var. Yerli aşımız çıktığı için gururluyuz” diye belirtti.

Aşısı yapılan Gazi Koç, iki doz BioNTech aşısı yaptırdığını, hatırlatma dozu için de bu aşıyı beklediğini belirtti. Koç, “Dün Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da TURKOVAC aşısı yaptırdı. Ben de Türk hocalarımıza güvenerek yerli aşıyı tercih ettim” ifadesini kullandı.

Aşı Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilmişti.

Bakan Koca, Turkovac aşısı ile hatırlatma dozu oldu