TurkNet erişim sorunu ile boğuşuyor

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2020 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 Cuma 2:05 pm

TurkNet ’te neler oluyor ? Şirketin daha önce de bu tür erişim problemleri yaşattığı bilindiği için normal karşılanmaya başlandı. Fakat özellikle de en son yaşanan kesinti biraz uzun sürdü.

Türkiye’nin en büyük internet platformlarından bir tanesi olarak bilinen TurkNet , önceden sadece bir saatlik kesinti yaşatıyordu. Şimdi ise bazı kesintiler neredeyse iki gün devam ediyor. Bu durum şirketin abone kaybetmesine neden olabilir.

TurkNet

Türkiye’deki diğer operatörler olan Türk Telekom gibi şirketler ise, yine benzer problemler yaşıyor. Özellikle de doğal afet gibi durumlarda operatörlerin neredeyse hiçbirisi kullanıcılara hizmet veremiyor. Altyapının bu kadar problemlerle dolu olması kullanıcıların güvenini bir ölçüde sarsıyor. İnternet sağlayıcısı olan bu şirketin yarattığı problem sadece kesinti olmadı. Aynı zamanda firmanın uygulaması da çalışmıyor.

Kullanıcıların bazıları internet hizmetinin olmaması ve uygulamanın açılmaması gibi nedenlerden dolayı destek hattını aradı. Fakat ellerine hiçbir şey geçmedi. Sonuç olarak internet, uygulama ve müşteri destek hattı tamamen kapalı durumda. Firmanın yetkilileri tarafından kısa bir süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor. Ancak problem biraz daha uzayabilir.

PUBG Mobile 0.19.0 ile Livik haritası geldi!

TURKNET’TEN TELE1’E AÇIKLAMA

Şirketimiz ile ilgili  bugün (9 Temmuz) yapmış olduğunuz haberdeki yanlış anlaşılmaları düzeltmek isteriz. Haberinizde bahsi geçen kesinti bugün değil iki gün önce yani 6 Temmuz tarihinde yaşandı. Bu kesintiden ise bahsettiğiniz gibi tüm kullanıcılarımız değil az sayıda kullanıcımız ve sadece kendi sistemlerimiz etkilendi. Sorunu olabilecek en hızlı şekilde çözdük ve kullanıcılarımızı da bilgilendirdik. Dolayısıyla tarafımızdan haber bekleniyor bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberinizin içerisinde geçen “Şimdi ise bazı kesintiler neredeyse iki gün devam ediyor.” ifadesi de tamamen yanlış bir bilgidir. Telekom dünyasında altyapı, özellikle kazı gerektiren kablolama sorunları yüzünden böyle uzun süren sorunlar olabiliyor ama çok sayıda kullanıcıyı etkileyen böyle hiç bir sorun ne son zamanlarda ne de geçmişte yaşadık. Gerektiğinde boğaz altından geçen kablolarımız zarar gördüğünde saatler içinde su altı ekipleriyle onarım yapmış bir şirket olarak bu niteleme bizi üzmüştür.

Haberinize konu olan kesinti toplamda beş saatte çözüldü. 14:05’te “Cloud Network” altyapımızda meydana gelen sorun, 19:07’de tamamen çözülmüştür. Ardından gerekli bilgilendirmeleri de tüm şeffaflığımızla kullanıcılarımıza yaptık. Bu tarz durumları yaşamamak için tüm tedbirlerimizi alsak da hizmetimizin doğası gereği -tüm dünyada olduğu gibi- bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Yaşanan sorunlara yönelik gerekli müdahaleyi ve bilgilendirmeyi kullanıcılarımıza en hızlı şekilde yapıyoruz.

TURKNET