Türkiye’nin ilk gönüllü yük hayvanları ameliyathanesi açıldı

Yayın tarihi: 29 Ocak 2023 Pazar 10:38 am - Güncelleme: 29 Ocak 2023 Pazar 10:38 am

Türkiye’nin ilk gönüllü yük hayvanları ameliyathanesi İstanbul Çekmeköy’de açıldı. Açılışa Neslihan Yargıcı, Gonca Vuslateri ve Burak Yamantürk gibi isimler de katıldı.

Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’nin (WARF) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İGDAŞ’ın katkılarıyla Çekmeköy’de kurduğu Türkiye’nin ilk gönüllü yük hayvanları ameliyathanesinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, WARF’ın kurucusu Okan Oflaz, İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, Prof. Dr Dilek Olgun Erdikmen, Doç. Dr. Basak Tunalı, Veteriner hekim Muhammed Acar, modacı Neslihan Yargıcı, oyuncular Gonca Vuslateri, Özge Özpirinçci ve eşi Burak Yamantürk katıldı.

Yük Hayvanları Koruma ve Kurtarma Derneği tarafından hayvan çiftliğinde oluşturulan ameliyathanede, Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelli, hasta ve özel bakıma ihtiyaç duyan travmalı hayvanlar, gönüllü veterinerler tarafından tedavi ediliyor. Ardından tedavi edilen hayvanlar, güvenli ve yeni evlerine gönderilmek üzere sahiplendiriliyor. Sahiplenilmeyen hayvanlar ise ömürlerinin sonuna kadar güvenle çiftlikte ikinci baharlarını yaşıyorlar. Sayıları sürekli değişmekle beraber derneğin çiftliğinde dört yüzden fazla hayvan hayatını sürdürüyor.

İBB’nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet madalyonu İstanbul’a geliyor