Türkiye’den Azerbaycan’a kardeşlik ve taziye mesajı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 11:25 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 11:25 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i arayarak Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmada 50 Azerbaycan askerinin şehit olması nedeniyle taziyelerini iletti.

İHA’nın aktardığına göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin devlet sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan askerlerinin şehit olmasından” dolayı “Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, şehit yakınlarına ve Azerbaycan halkına taziyelerini ilettiği” belirtildi.

Erdoğan görüşmede, “kardeş Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu” söyleyerek, iki ülke arasındaki dayanışmaya vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise “Türkiye’nin her zaman olduğu gibi Azerbaycan’ın yanında olduğunu, Azerbaycan’ın da her konuda Türkiye’nin yanında olduğunu” söyledi.

Aliyev ise “Ermenistan’ın büyük çaplı askeri provokasyonlarının Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından cesurca ve yüksek bir profesyonellik ile önlendiğini, şehitlerin kanının yerde bırakılmadığını ve intikamlarının alındığını” belirtti. Aliyev, “büyük çaplı askeri provokasyonlardan Ermenistan’ın sorumlu olduğunu” ifade etti.

Görüşmede, “Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve stratejik ittifak ilişkilerinin her alanda başarıyla geliştiği” vurgulandı. Devlet başkanları, gelecekteki temaslar hakkında da görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Ermenistan ile çıkan çatışmalarda 50 Azerbaycan askeri şehit düştü