Ermenistan ile çıkan çatışmalarda 50 Azerbaycan askeri şehit düştü

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 8:10 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 8:38 pm

Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmalarda 50 Azerbaycan askeri şehit oldu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da çatışmalarda 49 Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirildi. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

AZERBAYCAN ORDUSUNDAN 50 ASKER ŞEHİT OLDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan’la sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusundan 42, Devlet Sınır Hizmetleri askeri personelinden 8 toplam 50 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

PAŞİNYAN: 49 KİŞİ ÖLDÜ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çatışmaların şiddetinin bu sabah itibariyle azaldığını söyleyen Paşinyan, “An itibarıyla ölen 49 kişimiz var ancak bu nihai rakam değil” dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin yapılan açıklamada “Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusundaki kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Azerbaycan: Ermenistan ateşkesi ihlal ediyor