Türkiye, yakın zamanda kendi kripto parasını üretecek

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2019 Cumartesi 9:26 am - Güncelleme: 13 Temmuz 2019 Cumartesi 9:28 am

Dünyanın en çok kripto para kullanıcısının bulunduğu Türkiye’nin kripto parası yakın bir zamanda üretilecek. İşte Kripto para meraklılarını heyecanlandıracak haberimizin detayları.

Türkiye’nin kripto parası uluslararası alanda geçerli olacak. Facebook gibi şirketlerin bile kripto para üretmeye başladığı günümüz dünyasında, Türkiye son derece önemli bir karar aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, blok zincir tabanlı dijital merkez bankası kripto parası üretilecek ve bunu yapmanın tek yetkili organı bulunacak.

Son dönemlerde kur fiyatlarındaki aşırı oynaklık nedeniyle uluslararası ticaret bile zor durumda kalabiliyor. Ancak bu yeni çıkarılacak olan kripto para birimi sayesinde kur nedeniyle ortaya çıkacak mağduriyetler engellenecek.

Bu proje 11. Kalkınma Planı kapsamında ortaya çıktı ve muhtemelen 2020 yılının sonlarına kadar faaliyete geçmiş olacak. Kripto para ile ödeme sisteminin neredeyse bütün sektörlere getirilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin kendi kripto parası olarak piyasaya sunacağı bu yeni birimin, henüz ne kadarlık değer ile açılış yapacağı bilinmiyor. Ayrıca Türkiye’nin bu parayı rekabet için üretmeyeceği de kesin. Daha çok kur dalgalanmalarını korumak için yapılacağı söyleniyor. Türkiye’nin kendi kripto para biriminin olması, sizce ne tür etkiler yaratacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Einhell avuç taşlama makinesini elektrikli testereye dönüştürdük!