Türkiye Uluslar Ligi’nde kademe atladı!

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 8:56 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:42 pm

Türkiye, kendi evinde ağırladığı Lüksemburgla 3-3 berabere kaldı. Türkiye, bu sonuçla UEFA Uluslar B Ligi’ne yükseldi.

Türkiye, Uluslar C Ligi Birinci Grup beşinci karşılaşmasında Lüksemburg ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı. Türkiye bu sonuçla grubunu lider bitirerek UEFA Uluslar B Ligi’ne yükseldi.

İLK YARI BERABERE BİTTİ

Maçın ilk golü 8’inci dakikada Lüksemburg’tan geldi. Deplasman ekibi savunmamızdaki hatayı değerlendiren Martins’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra savunma oyuncumuz Çağlar Söyüncü kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

Türkiye ilk golün etkisini hızlı atlattı. Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahasında yerde kalmasıyla birlikte A Milliler penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını kullanan Cengiz Ünder skora eşitliği getirdi.

Eşitliği bulduktan sonra A Millilerimizin baskılı bir oyun oynamasına rağmen ikinci golü Lüksemburg buldu. Sinani, 37’nci dakikada Lüksemburg’u 2-1 öne geçirdi. A Milliler’den ise bu gole jet hızıyla yanıt geldi. A Milliler, yediği golün ardından ilk hücumda Cengiz Ünder’in vuruşunda Chanot’un kendi kalesine attığı golle yeniden eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

İLK MİLLİ MAÇTA İLK GOL

İkinci yarının ilk golünü de Lüksemburg buldu. 69’uncu dakikada Gerson Rodriguez’in ayağından golü bulan Lüksemburg 3-2 öne geçti. A Milliler bu gole 87’nci dakikada bu maçla ilk milli maçına çıkan İsmail Yüksek’in ayağından bulduğumuz golle yanıt verdi ve skoru üçüncü kez eşitledi. İsmail Yüksek’in bu golü maçın skorunu belirledi.

Türkiye, grubun son maçında 25 Eylül Pazar günü Faroe Adaları deplasmanına gidecek.