Türkiye en mutsuz ülkeler listesinde zirvede

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 10:28 am

Türkiye en mutsuz ülkeler sıralamasında ilginç bir sırada yer alıyor. Özellikle son dönemlerde yaşananlar bu sıralamada büyük etki yarattı.

Yapılan bazı yeni araştırmalar ile birlikte Türkiye en mutsuz ülkeler sıralamasında beklenen yeri aldı. Özellikle son yıllarda yaşanan bazı ekonomik problemler bunda son derece büyük bir etkiye sahip. Küresel çapta gerçekleştirilen bu araştırmada 44 ülke göz önünde bulunduruldu.

Her biri farklı kültürel özelliklere sahip olan bu ülkelerin ne kadar umutlu oldukları ortaya koyuldu. Araştırma kapsamına giren ülkelere baktığımızda Türkiye en kötümser ülke olarak sıralamada yer aldı. Ancak gelişmekte olan ülkelerin geleceğe yönelik daha umutlu olduğu ayrı bir sonuç olarak karşımıza çıktı.

en mutsuz ülke

Araştırma son derece basit bir şekilde yapıldı. Ülkedeki bireylere geleceğe dair umutları soruldu. Verilen cevaplara bakıldığında en pozitif yanıtlar Endonezya vatandaşlarından geldi. Pozitif cevapların negatif cevaplardan 72 fazla olduğu Endonezya en mutlu ülke olarak karşımıza çıktı.

 

Arnavutluk ise en mutlu ikinci ülke olarak listede yerini aldı. 65 puan alan Arnavutluk 53 puan alan Azerbaycan’dan daha mutlu olarak listede görüldü. Nijerya ise 51 puan ile birlikte en mutlu diğer ülkeler arasında yer alıyor. Meksika ve Vietnam yine mutlu ülkeler kategorisinde. En kötümser ülkelere baktığımızda çekya Polonya, Afganistan, Bulgaristan ve Türkiye zirvede yer alıyor.

Ay’da su bulan araştırmacılar çok şaşırdı: Bu bir ilk olabilir

Türkiye en mutsuz ülkeler listesinde zirvelerde yer alırken bu sonuçların en önemli nedeni olarak ekonomi görülüyor. Özellikle son dönemlerde yaşanan fiyat artışları gençleri fazlasıyla olumsuz etkiliyor.