Türkiye Emekliler Derneği: En düşük emekli aylığı 15 bin liraya çıkarılmalı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 1:04 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 1:04 pm

Geçimin gün geçtikçe zorlaştığı Türkiye’de milyonlarca emekli yüksek enflasyonun altında ezilmeye devam ediyor. Memurlara verilen seyyanen zammı hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliye de aynı zammın verilmesi gerektiğini söyledi. Ergün, en düşük emekli aylığının 15 bin liraya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Emekliler hayat pahalılığı, zamlar ve enflasyon karşısında eriyen maaşlardan dert yanmaya devam ediyor. Ergün, emeklilerin ara zam beklentileriyle ilgili konuştu.

“7 BİN 500 LİRA YETERSİZ KALDI”

Memurlara temmuz ayından geçerli olmak üzere 8 bin 77 lira seyyanen zam verildiğini hatırlatan Ergün, “Ekim ayında yapılması beklenen düzenleme ile emekliye de memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam verilmeli. Ayrıca emeklinin taban aylığı olan 7 bin 500 lira yetersiz kaldı” dedi.

“ART ARDA GELEN ZAMLAR EMEKLİNİN SOLUĞUNU KESTİ”

Emekli, dul ve yetimlerin her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar altında adeta nefes alamaz hâle geldiğini söyleyen Ergün, “Emeklilerimizin serzenişlerinin farkında olan sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün önce, ekimde Meclis açılır açılmaz bu konuda gerekenin yapılacağını; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan, gereken talimatı Cumhurbaşkanımızdan aldıklarını ve ekim ayında gerekenin yapılacağını; Sayın Binali Yıldırım, Meclis açılır açılmaz 7 bin 500 lira alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir çalışma, iyileştirme yapılacağını söylemişlerdir. Tabii ki bu açıklamalar emekli topluluğumuzda büyük bir beklenti oluşturmuştur ancak her geçen gün emeklilerimizin kayıplarının telafisi daha da zorlaşmaktadır. Alım gücümüz giderek erimekte, bir emekli aylığı, bir aylık ev kirasının yarısını bile ödeyemez hâle gelmektedir. Sağlık harcamalarına yetişemez hâle gelen emekli, dul ve yetimlerimiz artık sağlıklı beslenme sorunları da yaşamaktadır. Art arda gelen zamlar emeklinin soluğunu kesmiştir. Acil tedbirlerin alınması artık kaçınılmaz olmuştur” ifadelerini kullandı.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü 31 Ağustos’ta çıkacak kararda