Türkgün Bahçeli’nin röportajını mı kırptı?

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 2:08 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 2:14 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘yüzde 50+1 şartı’na ilişkin sözlerinin partinin yayın organı Türkgün gazetesinde dün manşetten anons geçilmesine rağmen bugün ilk sayfada yer verilmedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, partisinin yayın organı Türkgün gazetesine röportaj serisi verdi. Gazetenin dünkü manşetinde, bugün üçüncü kısmı yayımlanan röportajın anonsu duyuruldu.

Gazete, dünkü manşette Erdoğan ile arasındaki en bariz görüş ayrılıklarından birini oluşturan cumhurbaşkanlığı seçilme şartı olan yüzde 50+1 konusu ile ilgili Bahçeli’nin “Vazgeçmeyeceğiz” ifadesini öne çıkardı.

Dün anonsu manşetten verilen röportajın bugün yayımlanan kısmında ise manşette bahsedilmeyen “50+1” konusu dokuzuncu sayfada tek bir soru ve yanıt ile yer aldı.

Dün öne çıkarılan “Vazgeçmeyiz” ifadesine ise haberde yer verilmedi.

Türkgün Bahçeli’nin röportajını mı kırptı?

“BİR DEĞİŞİKLİK YOK 50+1 SİSTEMİN KİLİDİDİR”

Röportajda, Bahçeli’ye “Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy nisabıyla ilgili görüşünüzde bir değişiklik var mı?” sorusu yöneltildi.

Bahçeli o soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

“Herhangi bir değişiklik yok. Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir. Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir. Yüzde 50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır.”

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Almanya gezisi dönüşünde gazetecilerin sorusu üzerine, 50+1 sisteminin değişmesinin “isabetli” olacağını belirtip, “50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil” görüşünü dile getirmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise sistemin aksayan yönleri ile ilgili düzenleme yapılabileceğini belirtmekle birlikte “50+1” kuralının devamından yana tavır koyarak, bir anlamda kapıları kapatmıştı.

Bahçeli: Cumhur İttifakı büyükşehirlerin tamamında ortak aday çıkaracak

Kaynak: TELE1