Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi!

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 5:26 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 5:26 pm

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, babasının ölüm yıldönümü nedeniyle kaleme aldığı yazıda, Sinan Ateş suikastı üzerinden MHP’ye sert eleştirilerde bulundu. “Bu cinayet, bana göre Türkiye’nin gelmiş olduğu korkunç noktayı gözler önüne sermektedir” diyen Taş, cinayetin destekçilerinin hala korunduğunu savundu.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş siyaset gündemindeki yerini koruyor.

Millet İttifakı’nın liderleri, suikasta ilişkin ziyaretlerini ve açıklamalarını sürdürürken, AKP ve iktidar ortağı MHP’deki sessizlik devam ediyor.

Ateş’in ölümünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında MHP ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

MHP, cinayetle ilgili taziye mesajı ise paylaşmadı. Uzun bir süre Ateş suikastıyla ilgili sessizliğini koruyan MHP ‘siyasi cinayet’ iddialarının hedefi haline geldi.

Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetini soran gazeteciye: Hadi işine bak!

MHP Lideri Devlet Bahçeli söz konusu iddialar üzerine yaptığı sert açıklamalarda partinin suikastla ilişkilendirilmesine karşı çıkarak öne sürülen iddiaları yalanladı. Ancak daha önce Ülkü Ocakları’nda genel başkanlık yapmış olan Ateş ile ilgili halen taziye yayınlanmadı.

Bahçeli’den Sinan Ateş yorumu! ‘Menfur cinayet’

MHP’nin kurucusu, merhum Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, babasının ölüm yıldönümü dolayısıyla Ciddi Gazete’de bir yazı kaleme aldı.

Ayyüce Türkeş Taş, yazısında babasının yanı sıra Sinan Ateş suikastına da değindi. MHP’yi sert sözlerle eleştiren Taş, “Bu cinayet, bana göre Türkiye’nin gelmiş olduğu korkunç noktayı gözler önüne sermektedir” dedi.

Selma Ateş’ten Sinan Ateş videosu!

“DESTEKÇİLER HALA KORUNUYOR”

Yazının devamında suikastla ilgili MHP’yi işaret eden Taş, “Ankara’nın göbeğinde, en güvenlikli olan yerde, gündüzün ortasında, gözler önünde koskoca Ülkü Ocakları’nın eski başkanı katlediliyor. Ne acıdır ki, bu katliamın destekçilerinin de Türkiye’nin sigortası olan MHP’nin aktif üyeleri olduğuna dair bir sürü kanıt, belge ortaya çıkıyor ama MHP’den bu katliam ile ilgili tek bir açıklama ya da hareket gelmezken, bu destekçiler hala korunuyor. Hatta, hakkında katliama karışan kişiyi apaçık korumak ile ilgili bir sürü iddia olan MHP milletvekili şahıs, 14 Mayıs seçimlerinde aday adayıyım diye sosyal medyada bir sürü fotoğraf yayınlıyor. Ve bu olay hiç yaşanmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar. Sözün bittiği yer…” ifadelerini kullandı.

“Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değildir” diyen Sinan Ateş’in eşi Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

“BABAM ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN KEMİKLERİ SIZLIYOR”

Taş yazısının devamında ise, “Hukukun üstünlüğünü her şeyin üstünde tutan babam Alparslan Türkeş’in kemikleri ne kadar sızlıyor… O parti içinde bulunan herkes tepeden tırnağa bu şuurla hareket etmelidir. Bunun hesabını vermekten olur da bu dünyada kurtulma imkanı bulsalar bile, Ahirette bulamayacaklardır. Babamın dediği gibi; “Ülkücü’den mafya; mafyadan Ülkücü olmaz.” Ülkücü’nün, Ülkü Ocakları’nın, MHP’nin adı mafya ile uyuşturucu ile torbacı ile bir arada anılamaz.” ifadelerine yer verdi.

Sinan Ateş suikastında bir kişi daha tutuklandı!

Dikkat çeken Sinan Ateş yorumu! ‘MHP’nin anahtarı Erdoğan’ın cebinde’

Akşener, Erdoğan’a çağrısını yineledi: Korkma, Sinan Ateş’in esas katillerini açıkla

Davutoğlu: Sinan Ateş öldürüleli 9 hafta geçti Bahçeli, Erdoğan ve Soylu hala sessiz