Bahçeli’den Sinan Ateş yorumu! ‘Menfur cinayet’

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 11:11 am - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 11:39 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayetini ‘menfur bir cinayet’ olarak değerlendirip “Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki; adayımız belli kararımız nettir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

”53 yılını geride bıraktığımız siyasi mücadelemizin her etabı zorluklarla geçmiştir. Bu kutlu yolculuk ikna edilmişlerle değil inanmışlarla yürünmüş bundan sonra da böyle olacaktır. Aka karışmayıp tavaya bulaşmayanlarla balkondan seyredip suya sabuna dokunmayanlarla ne can beraber olunacak ne de ülkülerimizin peşinden gidilecektir. Bu yıl içindeki genel seçimler için vakit yaklaştıkça oyun uşakları birer birer deşifre olmaktadır.”

“BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ”

“Seçime kadar her türlü provokasyonun sahnelenmesi muhtemeldir, beklenmelidir. İğrenç oyunu görüyoruz. beşinci kol faaliyetinin açıkça farkındayız. Türk milleti ile uğraşmanın, MHP ile Cumhur İttifakı’na kumandalı saldırı pozisyonuna geçmenin bedelini çok ağır ödeteceğiz.”

“Nevzuhur aday üzerinde uzlaşmak için istişare süreci başlatan zillet partileri iflas bayraklarını çekmişlerdir. Bugüne kadar ne görüştünüz peki? Toplanıp toplanıp dağılıyorlar, değirmen taşı gibi patırtı çıkarmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Tarafsız cumhurbaşkanı hedefine rağmen Altılı Masa’ya A’dan Z’ye bağlanmış cumhurbaşkanı konusunda fikir birliğindeler. Türkiye’yi birlikte yöneteceklermiş. Bu nasıl bir hezeyan, boş bir kafadır. Zillet ittifakı yerli ve milli değildir.”

“Olan biten ne varsa biliyor izliyoruz. Londra tefecilerinden New York bankerlerinden ilhamını alıp Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) başındaki zat anayasanın 66. maddesini 2 Ocak 2023’te tartışmaya açma cüretini göstermiştir. Selamsız sabahsız Babacan anayasamızın 66. maddesini kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif etmiştir. Madde şöyledir: ‘Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya ananın çocuğu Türktür.’ Bu tulumba partisinin kurumsal iletişim başkanı da kendisine sorulan ‘Anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz?’ sorusuna ‘Doğru’ cevabını vermiştir. CHP’den tek bir itiraz gelmemiştir. İP’ten tek bir tepki duyulmamıştır.”

“DEVA’nın icazetli başkanını Türklüğün nesi neresi rahatsız etmektedir? Türklüğün anayasadan çıkarılması cesedimizi çiğnemeden nasıl başarılacaktır? Buna nasıl kalkışılacaktır? Al bayrağa adice bir hakarettir. Bunlar bayraksız milletsiz cibilliyetsizdir. Ellerine fırsat geçerse Türkiye’yi emperyalizmin kursağına teslim etmeleri kaçınılmazdır. Türklüğü anayasadan çıkaracak bir şerefsiz henüz anasından doğmamıştır. Böylesi bir hiyanete her kim teşne ise karşısında MHP’yi bulacaktır. Hodri meydan biz adamı yüzünden satılmışı da gözünden tanırız.”

SİNAN ATEŞ AÇIKLAMASI

“Menfur bir cinayetin içine tertemiz davamızı, dava arkadaşlarımızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz. Sabrın boyun eğmek değil mücadele etmek olduğunu cümle aleme göstereceğiz.”

“Çakal olup bozkurda diş gösterenler, münafıklığın her türlü yüzünü sahneye sürenler, densizin devesi gibi çan çan ötenler şunu özellikle unutmasın ki; tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim. Sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağız. Karın ağrısı çekenlere, bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki; adayımız belli kararımız nettir. MHP’yi suç örgütleri ile ilişkilendirip Türkiye üzerinde hain projelerini uygulamaya heveslenenlerin son nefesimize kadar karşısındayız. Madem herkes eteğindeki taşları döktü şimdi söz sırası bize gelmiş demektir.”

“Menfur cinayete dava arkadaşlarımızı çekmek istiyorlar. Kanlı saldırıdan hemen sonra MHP’ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı. FETÖ’cüler partimize yeni bir kalkışma başlattılar. Bir iç hesaplama iddia edildi. Temkin uyanıklık şarttır. Cinayetin gölgesi MHP’ye düşürülmek istendi. MHP düşmanları konuyu gerçek mecrasından saptırıyor. Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Ülkü Ocakları hain bir kuşatmaya alındı. MHP’ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp ittifakla harekete geçildi.”

ÜMİT ÖZDAĞ’I HEDEF ALDI

“Adına Zafer denilen yenilmiş, casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası ‘hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz’ açıklaması ile savcıların görev alanına giren bir açıklamada bulundu. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormanın kuşkusuz şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu buradan hatırlatmak ve gereğinin yapılmasını istemek hem çağrım hem de görevimdir. Şimdi de parti binalarına “Yerli ve milli katil kim” yazılı afişler asacak kadar küçülüp yerin dibine geçtiler. Cinayeti şova dönüştüren, Cumhur İttifakı’nı sarsmak için binlerce FETÖ hesabı açıldı. Pensilvanya menşeili sosyal medya saldırıları yoğun olarak yaşandı. Azılı MHP düşmanları bu konuyu saptırarak siyasi bir hesaplaşmaya çevirdiler. TBMM’de yuvalanan terör seviciler meseleyi iyice karıştırmayı denediler. Bir yumrukla adeta ağaç devirmenin çabasına giren insanlık fukaraları ortalığa döküldü. İtibar ve itham dolu düzmece ithamlar zillet partilerinin, küreselcilerin, tescilli millet muhalefetlerinin eline tutuşturulup meseleyi sahiplenmeleri için siyasi istismar ortamı açıldı. Biz onursuzları tanıyoruz, enselerinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Ne tuhaf ki ülkücüyü öteki gören Kılıçdaroğlu da sosyal medya mesajıyla suskunluğumuzun nedenini sorma gereği duydu. Suskunluğumuz asaletimizdendir, lakin bir lafa bakarız laf mı diye bir de söyleyene bakarız adam mı diye. Edebimiz el vermez edepsizlik edene. Sayın Kılıçdaroğlu suskun değilim, sadece edepsiz imalarınızı seyredip gerekli notlarımı aldım, alıyorum. Bu siyaset defosu gençlerimizin mafyacılık oynadığını ileri sürdü. Neyi kastettiği ortaya çıkmış oldu. Bak Kılıçdaroğlu senin yanında konuşlanan teröristlerle ülkücü Türk gençliğini sakın ola karıştırma. Sen her şeyinle zaten teslim olmuşsun, sen bir kimliksizsin, azılı katillerin dümen suyuna çoktan girmişsin.”

“KILIÇDAROĞLU YÜREĞİN VARSA GEL TEK BİR EVLADIMI AL”

“Bizim zamanı geldiğinde teslim edeceğiz Allah’a sadece can borcumuzdur. Kılıçdaroğlu yüreğin varsa buraya gel, tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim. PKK’nın boyundurluğuna girmiş bir partinin bize parmak sallayıp sütten çıkmış ak kaşık pozu vermesi milletimizin aklıyla alay etmektir. Böylesi tezgahlara karnımız toktur, CHP’yi bilen bilir,, MHP’yi de bilen bilir. Geçtiğimiz yıl siyasi cinayet iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu neleri bildiğini, kendisine hangi görevin verildiğini açıklamak durumundadır. MHP’yi uyuşturucu çeteleriyle, torbacılarla, cinayet örgütleriyle aynı kazana atmaya niyetlenmiş kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. Bizim üzerimize kan sıçratmak, sokağı çıkmamızı tahrik etmek, Türkiye’yi bir kavga iklimine çekmek için el ovuşturan kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. Ganimet avcılığına savunanlar şerefsiz kere şerefsizdir. FETÖ ile işbirliği yapıp milliyetçi hareketin üstüne saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. Oyuna gelmeyeceğiz, tuzağa düşmeyeceğiz. Lider ülke Türkiye’nin umudu ve ufku olan Cumhur İttifakı’yız. Düşmana ganimet olanları iki cihanda da affetmeyeceğiz.”

“MHP dört bir koldan süregelen saldırıyı muhakkak defedecektir. Vatansızların taşlamasıyla kervanın yolundan döndüğü nerede görülmüştür. Şimdi bakıyoruz bütün kirli çamaşırları, FETÖ operasyonunu, gavur uzantılarını birer birer teşhis ediyoruz. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi huyu vardır. O zaman geldiğinde saldırganların ‘kullanılmışız, kandırılmışız, pişmanız’ demelerine kimse aldırış etmeyecektir. Bunların yaptıklarını ne yarına ne de yanlarına bırakmayacağız. Yargı sonucunu sabırla bekleyip, suikastın iç örgüsünü görmeyi beklemek en doğrusudur. Genel başkan olarak sorumluluk taşıdığım süre içinde kendimde sır olarak sakladığım görevden alma nedenlerini yeri geldiğinde paylaşırım. Hayatları boyunca bir ülküdaşımızın elinden tutmamış, hayrı dokunmamış, acımızın ve sevincimiz içinde yer almamış ne kadar haşarat varsa cinayeti malzeme olarak kullanmaktadır. Mezar başında video çekip yayınlayanlar, gözyaşı dökenken kayda aldıranlar fırsatçı vampirlerdir, ülkücülükle alakaları yoktur.”

“Suç örgütü mensuplarının iki elimizle yakalarından tutacağımız günler de uzakta değildir. Hakkımızı ve hukukumuzu ziyan ettirmeyeceğiz. MHP’yi mafyayla ilişkilendirmek bir cinnettir. Ülkücüden mafya olmaz. Ülkücüden olsa olsa vatan ve millet için delikanlı olur. Davamız mazlumların iç çekişidir. Davamız Hak yoludur, Allah yoludur. Bu dava güneşi mazlum milletin, bu yolda dert, hüzün bizimdir.”

“Edep kibri kırıp tevazuya sarılmaktır. Milliyetçi hareket edeplidir. İmansızlara itibarımız yoktur, Türk düşmanlarının kara kampanyalarına inanacak tek bir dava arkadaşım yoktur, olmayacaktır.”

“Özü itibariyle biz gibi davranmayıp, acılarımızı, anılarımızı çıkarlarına alet edenlere karşı her zaman uyanık olduk. Başını ülkücü çekmediği hiçbir olayda yerimiz yoktur. Bir olacağız, hazırlıklı duracağız, mertçe mücadele edeceğiz, 2023 yılında cumhurun zaferine hep birlikte kavuşacağız. Asiller irade, acizler şikayet, basitler ise yalan söyleyip iftira eder.”