Türk – Yunan gemileri çatıştı iddiası

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2020 Perşembe 10:06 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 Perşembe 10:06 pm

Gazeteci Çetin Erçetin’in iddiasına göre Yunan donanmasına ait Limnos fırkateyni, Oruç Reis’e yönelik müdahale girişiminde bulundu.TCG Kemalreis ile Limnos’un müdahalesini engelleyerek, müdahale sırasında Limnos’un hasar almasını ve limana çekilmesini sağladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19. kuruluş yıl dönümü programında yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz ile ilgili “Oruç Reis’imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözler tüm gözleri bölgeye çevirdi. İddialara göre Yunan donanmasına ait Limnos fırkateyni, Oruç Reis’e yönelik müdahale girişiminde bulundu. TCG Kemalreis fırkateyni Limnos’un müdahalesini engellemek için hamle yaptı. Bu hamle sırasında Türk ve Yunan gemileri arasında sürtüşme gerçekleşti. Hasar alan Yunan donanmasına ait Limnos’un limana çekildiği iddia edildi.

Gazeteci Çetin Erçetin konuya ilişkin yaptığı paylaşımda ”Yunan donanmasına ait Limnos fırkateyni, Oruç Reis’e yönelik müdahale girişiminde bulundu. Kahraman denizcilerimiz TCG Kemalreis ile Limnos’un müdahalesini engelleyerek, müdahale sırasında Limnos’un hasar almasını ve limana çekilmesini sağladı.” ifadelerini kullandı.