Türk ve Rus heyeti Moskova’da! Toplantıda dikkat çeken ayrıntı

Yayın tarihi: 13 Ocak 2020 Pazartesi 3:16 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi 3:16 pm

Rusya, Türkiye ve Libya heyetleri Moskova’da bir araya geldi. Rusya ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın yer aldığı heyetin görüşmenin fotoğraflarında bir detay dikkat çekti.

Moskova’da düzenlenen toplantıda, Libya’da iktidar mücadelesi veren Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve General Hafter’e bağlı güçler için masada tek bir yer ayrıldı. Birbiriyle çatışan iki grubun temsilcileri bir anlamda birlikte oturmak zorunda kaldı. Bu hamle dünya kamuoyunda “Libya’da çözüme doğru” olarak yorumlandı.

Libya’da ateşkesin ikinci gününde Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayez el Sarraj ile ülkenin doğusunu kontrol atlında tutan General Hafter’in bugün Moskova’da bir araya geleceği açıklandı. Bu görüşmeden önce ise Türk ve Rus heyetleri bir yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

LİBYA’DA ÇATIŞAN GRUPLAR İÇİN TEK PLAKA

Türk heyetinin ve Rus heyetinin önünde İngilizce olarak “Türkiye” ve “Rusya” ifadesinin yer aldığı plaka yerleştiren yetkililer iki ülkenin heyetlerinin arasına ise Libya yazan bir plaka yerleştirdi.