Turhan Çömez ‘seccade’yi sokağa sordu: Seccadede bile enflasyon yüzde yüzden fazla

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 5:13 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 5:14 pm

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef alındığı seccadeyi sokağa sordu. Vatandaş, ‘Biz artık yemiyoruz’ dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii çevresindeki bir esnaftan seccade satın aldı. Kılıçdaroğlu’na yapılan seccade provokasyonunun vatandaşın gündemi olmadığına dikkat çeken Çömez, enflasyona vurgu yaptı. Çömez, seccadede bile yüzde yüzden fazla artış olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın ‘doktor müsveddesi’ lafına Turhan Çömez’den yanıt!

“KORKUDAN YAPIYOR”

Çömez’in elindeki seccadeyi gören vatandaş şunları söyledi:

Televizyonda gördük utandık. Kılıçdaroğlu bunu ayaklar altına alacak insanlar değil. Özür de diledi. Ona bir tezgah kuruldu. Seccade ile milleti kandırmasınlar. Ekmek yok. Aş yok. Bize zam vermesin. İstemiyoruz. Biz artık yemiyoruz.  Markete gidiyorum 50 TL olan yarın 150 TL oldu. Bu korkudan yapıyor korkudan. Geçti o. Biz inanmıyoruz. Bıktık bırak git ya.

“GEÇEN YIL 100 LİRA OLAN SECCADEYİ 250 LİRAYA ALDIK”

Vatandaş ile sohbetinin ardından Çömez, şu ifadeleri kullandı:

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Dün pazardaydık. Esnaf  geçen yıl 5 lira olan soğan 30 liraya dayandı. Vatandaşın enflasyonu hükümetin verdiği rakamlardan farklı. Erdoğan, eline bir seccade aldı. 14 Mayıs’ta o seccadede şükür namazı kılacağını söyledi. Biz de merak ettik seccadede enflasyon ne kadar diye. Hacı Bayram Veli Camii etrafındaki esnafımız ile görüştük. Bu seccadenin geçen yıl 100 lira olduğunu söyledi esnaf. Biz bugün 250 liraya aldık. Artış yüzde yüzden fazla.