Turgut Özal’ın Kılıçdaroğlu hakkında söyledikleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 9:14 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 9:14 am

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın özel kalem müdürlüğü ve başdanışmanlığını yapmış olan Feyzi İşbaşaran, Özal’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerini anlattı.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Turgut Özal’ın başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan, aynı zamanda başdanışmanlığını üstlenen Feyzi İşbaşaran’ın anılarını yazdı.

Öztürk, İşbaşaran ile konuşup Turgut Özal’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerini aktardı.

Öztürk’ün yazısı şöyle:

“İngiltere’de yaşayan İşbaşaran’ı aradım, yazılanın kendisine ait olup olmadığını sordum. ‘Evet, ben yazmıştım’ dedi. Neler yazdığını, niçin yazdığını okuyalım:

KONU: KILIÇDAROĞLU’YDU

‘Dönemin Başbakanı Turgut Özal ile Konya’ya gitmiştik. Konya ziyaretimizde Akşehir ilçesini de ziyaret etmiştik. Özal’ın ‘Seyid Mahmud Hayrani’nin türbesini ziyaretine kadar, Hayrani hakkında bilgim yoktu. Ta ki Özal ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde Özal’ın ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun Seyid Mahmud Hayrani’nin soyundan geldiğini’ söyleyene kadar. Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun peygamberimizin damadı Hz. Ali, torunları Hz. Hüseyin, Hz. Hasan’ın soyundan geldiğini öğrenmiş oldum.

Dönemin Gelirler Genel Müdürü Altan Tufan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu daire başkanı olarak önermişti, fakat ANAP’taki ülkücü milliyetçi siyasiler başka bir ismin daire başkanı yapılmasını istiyordu. Bir gece, Altan Tufan başbakanlığa geldi, başbakanla görüşmek istediğini söyledi. Konu, daire başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu’nun getirilmesiyle ilgiliydi. Özal’ın imzasını gerektiren bir kararname değildi.

OTOMOBİLDE BEKLİYORDU

Özal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gelmesini istedi. Kılıçdaroğlu, otomobilde bekliyordu. Ben, korumayı gönderip Kemal Bey’in Başbakan tarafından beklendiğini bildirdim. Kılıçdaroğlu, başbakanın kendisini çağırmasına şaşırmıştı. Özal, Kılıçdaroğlu’nun Seyid Mahmud Hayrani’nin soyundan geldiğini biliyordu. Kılıçdaroğlu’nun daire başkanı olarak kararnamesi çıkarılmıştı.

‘Kemal, devletin gelirini, giderini ve bütçe tekniğini en iyi bilen bürokrat’ sözü de Özal’a ait. Özal’ın, her bütçe hazırlığında sabahlara kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile çalıştığına şahit oldum.

Kılıçdaroğlu: Rövanşist, intikamcı olmam bunu yapana da izin vermem