Tunceli’de deprem

Yayın tarihi: 1 Ocak 2024 Pazartesi 5:16 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2024 Pazartesi 5:46 pm

Tunceli Pülümür’de deprem meydana geldi. Büyüklüğünü AFAD ve Kandilli’nin 4.2 olarak duyurduğu depremde bir olumsuzluk yaşanmadı.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Tunceli’nin Pülümür ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 16.28’de oldu. Yerin 8,7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğü 4.2 olarak duyurdu.

Pülümür Kaymakamlığı ise deprem nedeniyle ilçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı.

NACİ GÖRÜR DEFALARCA UYARMIŞTI: ‘TUNCELİ TEHDİT ALTINDA’

Tunceli’de meydana gelen deprem, Prof. Dr. Naci Görür’ün defalarca yaptığı uyarıları akıllara getirdi.

Görür geçen ay konuk olduğu canlı yayında ‘İlk kez açıklıyorum’ diyerek Tunceli ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erzincan- Karlıova arasında bulunan fay hattının 7,4’e kadar deprem üretebileceğini söyleyen Görür, ‘Tunceli tehdit altında’ demişti.

Görür, merkez üssü Tunceli’nin Pertek ilçesi olan 3.1’lik depremin ardından yaptığı değerlendirmede ‘İlk kez açıklıyorum’ diyerek “Türkiye’de Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli’den kimse bahsetmiyor ama Tunceli tehdit altında çünkü Erzincan- Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790’lar da deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme periyodu var. 1794’e 250 koyarsanız günümüze yaklaşırsınız. Dolayısıyla tehlikeli orası” ifadelerini kullanmıştı.

Milli Piyango’da büyük ikramiye Kolombiya’ya çıktı iddiası! ‘Tam bir skandal’

‘7.4’E KADAR ÇIKABİLİR’

Olası deprem için Erzincan-Bingöl-Karlıova bölgesini işaret eden Görür, “Bu fay eğer deprem üretirse 7,4’e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli’ye fazla uzak değil. Tunceli’ye yakın Tunceli hemen bu fayın güneyinde” demişti.

Görür, Tunceli’ye dair son uyarısını da birkaç saat önce yapmıştı.

Naci Görür, Hakkari’de dün meydana gelen depremlerin ardından Bitlis/Zagros bindirme kuşağına dikkati çekmişti. Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyarıda bulunmuştu. Deprem uzmanı, Japonya’daki depremle kıyaslayarak “Deprem Dirençli Kentler” faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini söylemişti.

NACİ GÖRÜR’DEN YENİ AÇIKLAMA

Son olarak Görür’den 4.2’lik deprem sonrası yeni bir paylaşım geldi.

X hesabından haritalı bir paylaşım yapan Görür, “Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Avukatı Selahattin Demirtaş’ın babasının cenazesine neden katılmadığını açıkladı

 

Kaynak: TELE1