Tuncay Özkan FETÖ’cü hakimin sorduklarını hatırlattı! “Aleviyim ulan sana ne”

Yayın tarihi: 4 Ekim 2022 Salı 9:34 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 10:42 am

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Meclis’te yaptığı konuşmasında FETÖ’cü hakimin kendisine sorduğu “Alevi misin?” sorusunu hatırlatarak “Sana ne ulan dedim. Sana ne! Sünniyim ama bugünden sonra Aleviyim” dediğini aktardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başlayan Sansür Yasası görüşmelerinde CHP grubu adına söz alan Tuncay Özkan Basın İlan Kurumu Başkanı Edibe Sözen’e tepki göstererek “Keyifçi, oligark” dedi. Özkan’ın sözlerinin ardından Meclis’te tansiyon yükseldi.

Sansür Yasası’nı eleştiriler yönelten Özkan, söz konusu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Basın İlan Kurulu Başkanı “Bu yasa köprüden önceki son çıkıştır” diyor. Ne yaptı biliyor musunuz, İzmir Gazeteciler Derneği’ne 1 milyon, Konya Gazeteciler Federasyonu’na 1,5 milyon, Bursa Gazeteciler Federasyonu’na 1,5 milyon cezaları yağdırdılar. Cezalar nerede duruyor biliyor musunuz? Yönetim Kurulu’nda. Yönetim Kurulu kim? Oligarşi. Kahrolsun Oligarşi, yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi. Bana hiç kimse devletin oligarşi ile ayakta tutulacağını anlatamaz. Bu konuşmam yüzünden bana ceza verirler. Versinler efendim 6 yıl daha yatarım. 60 yıl daha yatarım. Bu can özgürlüğe ve demokrasiye feda olsun.”

“FETÖ’CÜ HAKİM ‘ALEVİ MİSİN’ DİYE SORDU”

Konuşması sırasında Ergenekon Davası’nda FETÖ’cü hakimin kendisine sorduğu “Alevi misin” sorusunu hatırlatan Özkan şunları söyledi:

“FETÖ’cü yargıç bana sordu. Alevi misin? Sana ne ulan dedim. ‘Suçla ilgisi var’ dedi. Aleviliğin suçla ne ilgisi olabilir? Sünniyim ama bugünden sonra Aleviyim dedim.”

Gelenek değişmedi! CHP HDP ve İYİ Parti’nin önergeleri mecliste kabul edilmedi

Tuncay Özkan, Ergenekon soruşturması kapsamında 5 seneye yakın süre boyunca tutuklu kalmıştı.