Ensar Vakfı İsrail’le ticareti yalanlamaya çalışırken doğruladı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 3:21 pm

Ensar Vakfı’ndan ‘İsrail ile ticaret’ iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, “Fatih M. Büyükkılıç, işi dolayısıyla İsrail’den en son 9 Ekim tarihinde hammadde satın almış; 7 Ekim’de başlayan süreçten dolayı İsrail’le ticaretini durdurmuştur” denilerek Büyükkılıç’ın İsrail’le ticaret yaptığı doğrulandı.

İsrail ile ticarete yönelik tepkiler devam ederken, gazeteci Metin Cihan, İsrail ile ticari ilişkide bulunan bir firmanın izini sürdü. X hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Cihan, şirketin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi olduğunu ve firma yöneticisinin Ensar Vakfı Başakşehir temsilcisi olduğunu iddia etti.
Cihan’ın paylaşımın ardından Ensar Vakfı’ndan açıklama geldi. Vakfın İsrail’le ticari ilişkisinin olmadığı belirtilen açıklama, iddialarda ismi geçen kişinin daha önce İsrail’le ticaret yaptığı ise doğrulandı.

Açıklama şöyle:

“Vakfımızın İsrail veya başka hiçbir ülkeyle ticari faaliyeti yoktur, olamaz. 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan bu yana İsrail’in yaptıkları üzerinden tek cümle kuramayan Siyonist zihniyete teslim olmuş bir kişi, manipülasyonlarına dün itibariyle Vakfımızı dâhil etmiştir.
Bu kişinin yalan ve çarpıtmalarına karşı gerçekler aşağıdaki gibidir:
1. Ensar Vakfı Başakşehir Temsilcisi İsrail’le ticaret yapıyor.
2. Ensar Vakfı İsrail’le ticaret yapıyor.
Gerçek
1. Ensar Vakfı Başakşehir Temsilcimiz Fatih M. Büyükkılıç değildir. Kendisi 2020 yılında temsilciliğimizden ayrılmıştır.
2. Fatih M. Büyükkılıç, işi dolayısıyla İsrail’den en son 9 Ekim tarihinde hammadde satın almış; 7 Ekim’de başlayan süreçten dolayı İsrail’le ticaretini durdurmuştur. Bu tarihten itibaren bir ticareti söz konusu olmamıştır.
Yalanlarına ve çarpıtmalarına Vakfımızın ismini dâhil eden bu kişiyi ve bu kişinin mesajlarını haber yapan sözde medya kuruluşlarını mahkemeye vereceğimizi, vakfımızın kurumsal kimliğini zedeleyici paylaşımlarla ilgili hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz.

İsrail ile ticaretin altından Ensar Vakfı çıktı! Özgür Demirtaş şaşkınlığını gizleyemedi

Kaynak: TELE1