Tunç Soyer: Değişim şu anda bir gebelik yaşıyor mutlaka bir doğum olacak

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 7:30 am

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP içindeki ‘değişim’ tartışmaları hakkında yaptığı açıklamada “Değişim şu anda bir gebelik yaşıyor mutlaka bir doğum olacak” ifadelerini kullanarak değişimden yan tavır koydu.

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, İzmir il kongresinde çıkan kavga yaşananlar hakkında Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Soyer 10-15 kişinin olaylara neden olduğunu söyleyerek kongre sonunda herkesin kol kola salondan ayrıldığını vurguladı.

CHP İzmir İl Kongresi’nde yumruklar konuştu! Tunç Soyer’in üzerine yürüdüler

KONGRE’DEN SONRA FARKLI CHP

Tüm Türkiye’deki kongre değinen Soyer, sürecin sonrasına işaret ederek “kongre süreçleri bittiğinde, kurultay tamamlandığında çok daha farklı bir CHP göreceğimizi düşünüyorum. Asıl o zaman CHP’nin millete ne söyleyeceği, nasıl politikalar, nasıl söylemler ifade edeceği ortaya çıkacak.” dedi.

“MUTLAKA DOĞUM OLACAK”

‘Değişim’ hakkında da konuşan Tunç Soyer ” Bence değişim şu anda bir gebelik yaşıyor. Yani mutlaka bir doğum olacak. O koşulların dayattığı yenilenme ihtiyacı, dönüşüm ihtiyacı mutlaka bir zenim bulacak. Şu anda bu değişim, dönüşüm kişiler isimler üzerinden yaşanıyor. Ama asıl mesele o kişiler, o aktörler değiştiğinde bu partinin söylemlerinin nasıl değişeceğini konuşmaya başlayacağız. O nedenle ben telaş edilecek bir şey yok diye düşünüyorum. Bu taşlar yerine oturur ve o büyük dönüşün mutlaka gerçekleşir. ” ifadelerini kullandı.

“İTTİFAKLAR SAĞLIKLI BULUŞMALAR”

Tunç Soyer seçim ittifakları hakkında yaptığı açıklamada da “Ben ittifakların çok sağlıklı buluşmalar olduğunu düşünüyorum. İttifaklar farklı seslerin aynı masa etrafında buluşup müzakere edebilmesine imkan verir. Bu çok kıymetli. Özellikle kutuplaştırılmaya çalışılan bir toplumda o farklılıkların bir uzlaşma sağlayabilmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İzmir’in ardından Konya! Özgür Özel’in katıldığı kongrede başkanlar birbirine girdi