CHP İzmir İl Kongresi’nde yumruklar konuştu! Tunç Soyer’in üzerine yürüdüler

Yayın tarihi: 16 Eylül 2023 Cumartesi 2:19 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2023 Cumartesi 2:22 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde blok listeli seçim yapılması önerisi üzerine kongrede kavga çıktı. Birçok partili birbiriyle yumruk yumruğa kavga ederken sandalyeler havada uçuştu. İddiaya göre, kavga sırasında bir grup İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve il başkanı Şenol Aslanoğlu’nun üzerine yürüdü. Soyer ve Aslanoğlu salondan polis eşliğinde çıkartıldı.

CHP’nin 38. İzmir İl Kongresi İzmir Fuar alanında başladı. Kongreye yoğun katılım yaşandı. Kongrede divana 152 il delegesi tarafından “blok liste” önergesi verildi. Önergenin verilmesi sonrası CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, eski CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve bazı delegeler sahneye çıkıp önergeye itiraz etti.

Divan başkanı sahneye çıkanların aşağıya inmesi yönünde uyarıda bulunurken salonda da tansiyon bir anda yükseldi.

SOYER VE ASLANOĞLU’NUN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

İddiaya göre, blok liste isteyen delegeler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eşi Duygu Aslanoğlu’nu hedef aldı. Kalabalık, barikatları aşarak Soyer ve Aslanoğlu çiftinin üzerine yürüdü.

Güvenlik güçleri olaya müdahale ederken, Divan Başkanı kongreye 20 dakika ara verildiğini duyurdu. Soyer ve Aslanoğlu çifti kongre salonundan polis eşliğinde çıkartıldı.

O esnalarda birçok partili de birbiriyle yumruk yumruğa kavga etti. Gazeteci Altan Sancar o anları paylaştı.

Özel’den kongrede ‘Kılıçdaroğlu’ sloganlarına yanıt: Beni Soylu susturamadı…

CHP’DE KONGRELER SÜRECİ

CHP’de 1370 kurultay delegesinin seçileceği il kongreleri başladı. Elazığ ve Muş kongrelerinin gerçekleştirildiği takvimde süreç, ekim sonunda tamamlanacak.

Ağustos ayında başlayan CHP kongre takvimi çerçevesinde mahalle delegeliği seçimi ve ilçe kongreleri yapıldı. Ekim ayı sonunda tamamlanması planlanan il kongreleri ise Elazığ ve Muş’la başladı.

CHP’de bugün İzmir ve Gümüşhane, yarın da Konya, Karaman, Şanlıurfa, Bursa ve Isparta il kongreleri gerçekleştirilecek. Ankara il kongresinin 24 Eylül’de, İstanbul il kongresinin ise 8 Ekim’de yapılması planlanıyor.

İl kongreleriyle birlikte partinin yeni genel başkanını seçecek 1370 delege de belirlenmiş olacak. CHP’de yeni genel başkanın, Parti Meclisi’nin (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun seçileceği 38. Olağan Kurultay’ın ise kasım ayı başında yapılması öngörülüyor.