TÜİK’e göre ekonomi yüzde 3,8 büyüdü

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 10:16 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 10:41 am

Seçimlerin ardından Merkez Bankası’nın üç kez faiz arttırdığı, ek MTV’lerin çıktığı, vergilerin arttığı Türkiye’nin nisan-haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 büyüdüğü açıklandı.

TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye, nisan-haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 büyüdü.

NAS UNUTULDU, MERKEZ BANKASI 3 KEZ FAZİ ARTIRDI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası başkanı olmasının ardından 3 kez faiz artırımına gitti. Ağustos ayında yapılan son toplantıda politika faizi 750 baz puan arttırılarak yüzde 17.50’den yüzde 25’e çekildi. Böylece son 5 yılın en yüksek faiz kararı alınmış oldu.

EKONOMİYİ VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLEDİLER

AKP iktidarı yanlış politikalarla bozduğu ekonominin faturasını halka kesti. Genel seçimlerin ardından hazineyi doldurmak için çabalayan iktidar vergi zamlarıyla halkın sırtına bir yük daha ekledi. Bir gecede Akaryakıt ÖTV’sinin artırılması tüm ürünlere yeni zamlar gelmesine neden oldu. Akaryakıt ÖTV’si bir gecede AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşti. 5 liralık zam pompaya 6 lira olarak yansıdı. Kararın ardından Benzin 28 TL’den 34 TL’ye, motorin 26 TL’den 32 TL’ye yükselmişti.

İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı! Benzin ve motorine 6 lira zam