İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı! Benzin ve motorine 6 lira zam

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 1:38 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 9:08 am

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrası sıcak para arayışına giren AKP iktidarı faturayı yine halka kesti. Vergilere zam tufanı devam ederken akaryakıt ÖTV’lerine zam geldi. Akaryakıt ÖTV’lerine gelen zam pompaya 6 lira olarak yansıdı.

AKP iktidarı yanlış politikalarla bozduğu ekonominin faturasını halka ödetmeye devam ediyor. Genel seçimlere kadar döviz kurlarını sabit tutmak için Merkez Bankası’nın arka kapısından satış yapan AKP iktidarı seçim sonrası satış baskısını kaldırdı. Seçim sonrası baskının kalkmasıyla Dolar TL kuru 19 lira bandından 26 liraya, euro TL ise 21 liradan 29 liraya kadar yükseldi. Genel seçimlere kadar döviz kurlarını sabitleyebilmek için hazineden yapılan satışla kasadaki parayı tüketti. Para bulmak isteyen AKP iktidarı seçimden sonra ÖTV’den KDV’ye her kaleme zam yağmuru başlattı. Vergilere gelen zamlar ürünlere de yansıyınca alım gücü zaten düşmüş olan vatandaş zamların altında bir kez daha ezildi. Son olarak sıcak para arayışına giren AKP iktidarı Akaryakıt ÖTV’lerinde 5 liralık zam yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV 7,05 TL’ye yükseltildi. Motorin ve benzine ÖTV zammı 6 lira olarak yansıdı. Böylece Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından akaryakıt fiyatlarına 9’uncu kez zam gelmiş oldu.

Benzin ve motorine zam geldi

İSTASYONLAR TABELA GÜNCELLEDİ!

ÖTV’ye gelen zammın ardından akaryakıt firmaları tabelalarını güncelledi. Kararın ardından Benzin 28 TL’den 34 TL’ye, motorin 26 TL’den 32 TL’ye yükseldi. LPG ise 15 liraya yükseldi.

TÜRKİYE PETROLLERİ RESMİ SAYFA FİYAT LİSTESİ

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, akaryakıta ÖTV zammını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Bingöl’ün paylaşımı şöyle:

“Benzinde litrede 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV 7,05 TL’ye yükseltilmiştir. Dört gün önce bu kadar artış olacağını yazmış ve uyarmıştık! Bu artışların KDV’si ile birlikte pompa satış fiyatına yansıması 6 lira olacaktır.”

 

CUMHURBAŞKANI KARARI