TTB: Şebnem Korur Fincancı’ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 6:15 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 6:15 pm

TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Türk Tabipleri Birliği’ne ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği(TTB), Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması hakkında açıklama yaptı. TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Türk Tabipleri Birliği’ne ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

“HUKUKSUZ BİR SÜRECİN SONUCUNDA TUTUKLANMIŞTIR”

Ali Ökten, Şebnem Korur Fincancı’nın hukuksuz bir sürecin sonucunda tutuklandığını ifade etti.

Ökten, “Dr. Şebnem Korur Fincancı, hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisinin ardından hızla yurt dışından dönmesine, çağrıldığı taktirde ifadeye gelebileceği avukatları aracılığıyla savcılığa iletilmesine, kaçma veya delil karartma şüphesi bulunmamasına karşın apaçık hukuksuz bir sürecin sonucunda tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

TTB ve TBMMO için yeni mevzuat hazırlığı!

“DEZENFORMASYON KAVRAMINA SURET KAZANDIRILARAK TUTUKLANDI”

Ali Ökten, kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen Dezenformasyonla Mücadele Yasası’na da atıfta bulunarak Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını “Dezenformasyon kavramına suret kazandırma” olarak niteledi.

Ökten şöyle konuştu:

“Dr. Şebnem Korur Fincancı, kamu güvenliğinden sorumlu emniyet güçlerinin ve kamu yayıncılığından sorumlu TRT’nin suçlulaştırma çabalarının da katkısıyla iktidarın son zamanlarda diline pelesenk ettiği dezenformasyon kavramına adeta suret kazandırılarak tutuklanmıştır.”

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı