TSK, Suriye uçağını vurdu

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 12:27 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 2:40 pm

Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Suriye’den Türkiye’ye: Terörist örgütlerle savaşmaya devam edeceğiz

Suriye Arap Haber Ajansı da (SANA), İdlib’de Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının TSK tarafından vurulduğunu doğruladı.

MSB tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusuna ait L-39 tipi savaş uçağı düşürüldüğü bildirildi.

SURİYE’YE AİT UÇAĞIN VURULDUĞU YER

TSK’nın Suriye’ye ait uçağı vurduğu noktanın, stratejik öneme sahip M5 karayolu üzerindeki Maarratt Al Nu’man semalarında olduğu iddia edildi.

TSK’nın Suriye’ye ait savaş uçağını vurduğu noktanın M5 karayolu üzerindeki Maarratt Al Nu’man semalarında olduğu iddia edildi.

TSK, 2 gün önce de Suriye ordusuna ait 2 adet Su-24 tipi uçağı düşürmüştü.

Türkiye iki Suriye uçağını düşürdü!

L-39 SAVAŞ UÇAĞI ÖZELLİKLERİ

Aero L-39 Albatros Çek Cumhuriyeti’nin yüksek performanslı eğitim uçağıdır. L-29 Delfin’in yerini almıştır. İlk ikinci nesil jet eğitim uçağıdır ve ilk çok güçlü turbofan projesidir. Geliştirilmiş tipleri L-59 Albatros ve L-139’dur.

Dünya’da yaklaşık 30 ülkenin servisinde 2,800 uçak vardır ve L-139 Alca yavaş yavaş bu uçaktan geliştirilmiştir. Albatros çok yönlüdür, temel ve gelişmiş eğitim uçağı olduğu kadar hafif saldırı görevlerini de yerine getirebilme kabiliyeti vardır ve Dünya’da geniş ölçüde kullanılan bir eğitim uçağıdır.

L-39 tipi savaş uçağı (temsili)

L-39 tipi savaş uçağı (temsili)

İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Bölgedeki Suriyeli kaynaklar, Suriye Ordusuna ait hava savunma sisteminin bir İHA’yı düşürdüğünü duyurdu. Düşürülen İHA’nın hangi ülkeye ait olduğu bilgisine yer verilmedi.