TSİP’ten Destici’ye “terörist” yanıtı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2024 Pazar 1:26 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2024 Pazar 1:26 pm

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin “terörist” dediği TSİP’in Genel Başkanı Turgut Koçak yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, hepsi muhalefette yer alan çoğu sol ve sosyalist partileri “terörist” olarak nitelemesi tepkiyle karşılandı.

Hilafet bayrağı açan Destici ittifak ortağı HÜDA PAR’ı unutup 25 partiyi terörist ilan etti

Mustafa Destici’nin hedef aldığı partilerden Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin (TSİP) Genel Başkanı Turgut Koçak, yazılı açıklama yaparak Destici’ye yanıt verdi.

Turgut Koçak açıklamasında, “Yerel seçimlerin öngününde bu tür açıklamalar yaparak ortalığı kargaşaya vermek ve seçim kazanmak heveslisi içinde olan ruhu teröristlikle hasta olanlara karşı bir an bile geri adım atmayacak ve kitle kırımlarını özlemiş olanlara hadlerini bildirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“SOSYALİSTLER YURTSEVERDİR”

Açıklama şu şekilde:

“Türkiye Sosyalist İşçi Partisi(TSİP) olarak Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kınıyoruz çünkü bu halkın ezici bir bölümünü temsil eden ve muhalefette yer alan partileri terörist olmakla suçlamış ve teröristlikle bağlantılı sayarak halkı kin ve nefrete teşvik ederken bir yandan da devletin bu partilere karşı gerekli yaptırımlar yapması için hareket geçmesini isteyen bir açıklama yapmıştır. Bu partiler içinde partimiz Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin içinde bulunduğu bütün sol ve sosyalist partiler de hedef gösterilmiştir.

Hedef gösterilen partilerin içerisinde sadece sol ve sosyalist partiler yoktur. Geçen seçimlerde Millet ittifakında yer alan partiler ve mevcut iktidarla birlikte hareket etmeyen bütün partiler yer almaktadır.

Oysa bu partilerin hiçbiri Örneğin Maraş ve Çorum katliamlarına benzer katliam yaptıklarını gösteren tek bir örnek yoktur. Mustafa Desdici bu açıklamayı yapmadan önce geldiği siyasi yapıyı ölçüp biçmesi gerekirdi fakat bunu yapacak bir konumda olmayan kişi ağzını açmış ve kin ve nefret dolu bir açıklama yapmayı kime yaranmak istiyorsa gerekli görmüştür. Özellikle bu ülkenin tarihinde solda yer almış kimi partilerin geçmişi, şimdiki konumları da geleceği de tertemizdir. Ayrıca bilinmeli ki terörizm bir insanlık suçudur. Bu suça karşı sol ve sosyalistler ödünsüzdür.

Yerel seçimlerin öngününde bu tür açıklamalar yaparak ortalığı kargaşaya vermek ve seçim kazanmak heveslisi içinde olan ruhu teröristlikle hasta olanlara karşı bir an bile geri adım atmayacak ve kitle kırımlarını özlemiş olanlara hadlerini bildirmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü sosyalistler insancıldır, ülkesini ev halkını satanların aksine çok daha yurtseverlerdir. Desdici gibiler bunu çok iyi bilirler çok…”

Milletvekili seçilemeyen Destici’den AKP’ye Sivas ricası: Motivasyon olur

 

Kaynak: TELE1