TSİP’ten CHP’nin Çiğli adayına destek

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 4:02 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 4:02 pm

TSİP, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde İzmir’in Çiğli ilçesinin CHP’li adayı Onur Emrah Yıldız’ı destekleme kararı aldığını açıkladı. Partiden yapılan açıklamada, “Bilinmeli ki bu iktidar ya gönderilmelidir ya gönderilmelidir başkaca bir seçeneğimiz de yoktur” denildi.

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İzmir’in Çiğli ilçesindeki adayı Onur Emrah Yıldız’ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

Partiden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Partimiz Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) yetkili organları toplanarak gündemindeki 31 Mart Yerel Seçimlerini görüşmüş ve aşağıdaki kararın tüm halkımıza duyurulmasına karar vermiştir.

Bizler biliyoruz ki AKP ve saray iktidarı ile birlikte tüm ülkemizde işçi, emekçi, çiftçi, tüm çalışanlar ve emeklilerimiz büyük bir ekonomik çıkmazın içine düşürülmüştür. Rantçılığı arşı alaya çıkaran iktidar bu yöntemle adeta doğamızı yok etmekte ve görülmemiş bir soygun yürütmektedir. Bu ağır soygun nedeniyle ülkemiz görülmemiş ekonomik kriz yaşamakta, bu krizden bir avuç iktidarın yandaş şirketleri akıl almaz soygunlar gerçekleştirmektedirler. Ülke özelleştirmelerle talan edilmiş, satılmamış ne bir fabrika ne de bir kurum kalmıştır. Yabancı ve yerli işbirlikçilerce ülke resmen talan edilmektedir.

Bu konuda gerekli duyarlılığı gösterecek olan partimiz, İzmir Çiğli’de seçilmeye en yakın aday CHP Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız’ı desteklemeye karar vermiş Çiğli halkını da desteklemeye çağırmaktadır. Böylece karanlığa geçit vermemek, sömürüye dur demek, baskı ve zulümlerin önüne geçmek için ülke çapında kazanmaya en yakın devrimci, demokrat, ilerici ve sosyalist adayları destekleme kararı aldığımız tüm ülke genelinde de bu şekilde davranacağımızı ülkemiz halkına önemle duyururuz.

Unutmayalım ki AKP ve saray ittifakına verilecek her oy halkımızın geleceğine dinamit koymakla aynı şeydir. Bu konuda yeri geldiğinde de birçok yerde partimizin tavrını halkımıza açıkça ilan edeceğiz. Bilinmeli ki bu iktidar ya gönderilmelidir ya gönderilmelidir başkaca bir seçeneğimiz de yoktur.”

TSİP, CHP, İzmir, Çiğli, Onur Emrah Yıldız

TSİP’ten Destici’ye “terörist” yanıtı

Kaynak: TELE1