Trump’tan 2024 vaatleri: Müslüman ülkelere seyahat yasağı, ülke tarihindeki en büyük sınır dışı operasyon

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:53 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:53 pm

Sabıka fotoğrafı gündeme bomba gibi düşen eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2024’te tekrar Beyaz Saray’a seçilmesi durumunda Müslüman ülkelere seyahat yasağını geri getireceğini ve ABD tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonu düzenleyeceğini söyledi.

ABD’nin Georgia eyaletinde 2020’deki seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlanan eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimlerini kazanması durumunda Meksika sınırına federal kolluk birlikleri yerleştireceğini bildirdi ve uyuşturucu satıcısı, çete ya da kartel üyesi olduğu bilinen veya şüphesi taşıyan tüm kişilerin sınır dışı edileceğini kaydetti.

“ULUSU YIKAN BİR FELAKET”

ABD basınındaki haberlere göre, Trump, Lowa eyaletinin Dubuque kentinde düzenlenen mitingde konuştu. Başkan Joe Biden’ın göçmen politikalarını, “ulusu yıkan bir felaket” olarak nitelendirdi.

“YASAK KAPSAMINDAKİ ÜLKE SAYISI ARTIRILACAK”

Başkanlığı döneminde ülkenin göçmen politikalarını “yakala ve bırak”tan “gözaltı ve sınır dışı” etmeye çevirdiğini ifade eden Trump, seyahat yasağının tekrar getirileceğini ve yasak kapsamındaki ülke sayısının artırılacağını, “komünist ve Marksistlerin” ABD’ye girişinin önüne geçeceğini kaydetti.

Trump servetini fazla açıkladı iddiası