Trump’ın dolandırıcılık davasında özel danışmanı Cohen’den bomba gibi açıklama

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 9:17 am - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 9:17 am

Eski ABD Başkanı Doland Trump‘a açılan davaların kilit ismi Trump’ın eski avukatı Michael Cohen mahkemede, vergi avantajları için sahte varlık artırımları yapıldığını söyledi.

Donald Trump’ın şirketlerinin varlıklarını, bankaları ve sigortacıları kandırmak için gerçeğin dışında artırıdığı iddiasıyla açılan davada, Trump’ın eski avukatı Michael Cohen söz alarak söz konusu iddiaları doğruladı.

VARLIKLARINI KAFASINA GÖRE ARTIRMIŞ

Cohen kendisinin ve Trump’ın eski finans şefi Allen Weisselberg’in çeşitli varlık sınıfları üzerinden mühendislik yapmak ve varlıkları artırmak için çalıştıklarını söyledi. Sözlerine devam eden Cohen “Bay Trump tarafından, kendisinin keyfi olarak seçtiği bir sayıya dayanarak toplam varlıkları artırmakla görevlendirildim” dedi.

Bu sayının ne olduğu sorusuna ise Cohen “Trump bize hangi sayıyı söylerse o” diyerek cevap verdi. Cohen mahkemede söylediklerinin kişisel olmadığını sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini sözlerine ekledi.

SİGORTA ŞİRKETLERİNİ KANDIRMIŞ

Cohen Trump’ın mülklerinin değerini de şişirdiğini ve böylece, sigorta şirketi yöneticilerine aşırı yüksek değerler ile düşük yükümlülüklerin olduğu daha avantajlı sözleşmeler istediğini aktardı. Cohen, Trump’ın sigorta şirketlerinin sözleşmeleri kabul etmemeleri durumunda kendi kendine sigortalatacak kadar parasının olduğu söyleyerek maniple ettiğini sözlerine ekledi.

“O BİR YALANCI”

Donald Trump ve avukatları ise Cohen’in iddialarını ‘O kanıtlanmış bir yalancı’ diyerek reddetti. Trump’ın avukatı Alina Habba yalnızca “vergi ihmali” yapıldığını ve kredi evraklarındaki yanlışlıkları düzeltemediğini öne sürdü.

Donald Trump Biden’la dalga geçti!