Trump ‘sırlarımı ifşa etti’ diyerek eski avukatına dava açtı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 10:29 am - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 10:29 am

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatı Michael Cohen’e 500 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Skandallarıyla hala ABD gündeminden düşmeyen eski başkan Donald Trump, 2016 seçimleri döneminde kişisel avukatlığını yapan Michael Cohen’e ‘güvene dayalı görevin birden çok kez ihlali, sebepsiz zenginleşme, saf değiştirme ve sözleşmenin ihlali’ suçlamalarıyla 500 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Florida Bölge Mahkemesine sunulan 32 sayfalık dava dosyasında, Cohen’in eski müvekkili Trump’ın sırlarını ifşa ettiği ve hakkında yalanlar yayıp mesleki kuralları ihlal ederek suiistimallerde bulunduğu savunuldu.

Cohen’in yayımladığı kitaplar ve podcast serilerinin yanı sıra ana akım medyadaki görünürlük yoluyla ilgili yalanları yaydığı ifade edilen dosyada, Trump’ın bu nedenle itibar kaybına uğradığı öne sürüldü.
Cohen’in servet elde etmek için kötü niyetle hareket ettiği belirtilen dosyada, verdiği zararlar karşılığında asıl miktarı duruşmada belirlenecek olan ve 500 milyon doları aşması beklenen tazminat isteneceği kaydedildi.

Dosyada ayrıca Cohen’in işletme giderinin maliyeti hakkında yalan söylediği ve Trump şirketinin kendisine hak ettiğinden 75 bin dolar daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldığı öne sürüldü.