TRT spikeri Oya Eren’e göre kur eleştirileri demagoji

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 1:35 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 1:38 pm

Ekonomik gidişatı yorumlayan TRT spikeri Oya Eren, döviz kurlarındaki artışa ilişkin eleştirilere ‘demagoji’ dedi. Eren’in Bahçeli paylaşımı dikkat çekti.

Döviz kurlarındaki yükselişin önü durdurulamazken, hayat pahalılığı da her geçen gün artıyor. İktidarın adını ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ koyduğu yeni politikaya muhalefet ve sokaktan tepkiler yükselirken, TRT spikeri Oya Eren’in ‘kur’ değerlendirmesi şaşırttı.

Eren, konuya ilişkin Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, dövizdeki artışın nedenlerine bakılmadan yapılan analizlerin demagojiden öteye geçemeyeceğini öne sürerek, şöyle yazdı:

“Tarihte bu süreçleri yaşayan iki toplum oldu. Biri Güney Kore diğeri Japonya, iki ulus da başarıya ulaştı. (Çin örneğini vermek istemiyorum o farklı bir örnek olarak değerlendirilebilir) Türkiye zor bir dönemden geçiyor, başarılı olabilirsek çok önemli bir kazanım olacak inşallah.”

Eren, şu değerlendirmeyi yaptı:

Asgari ücret de durdurmadı! Ve Dolar 16

BAHÇELİ PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan TRT kadrosundaki Eren’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilişkin paylaşımı da dikkat çekti. Eren, paylaşımında “Sayın Devlet Bahçeli kimdir? Bilgedir, liderdir, insandır… #hareketinLideriDevletBahçeli” diye yazdı.

Son dakika… Dünkü artış yetmedi benzin ve motorine bir zam daha

AKP’li vekil: Ekonomik sıkıntılar bizimle ilgili değil