Tren cinayetlerine Atatürk kılıfı

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 11:20 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 2:31 pm

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybetmesine 328 kişinin yaralanmasına neden olan tren faciasının üzerinden 2 yıl geçti. Kazanın ardındaki ihmallerin ortaya çıkarılması ve gerçek sorumluların yargılanması için “Adalet Nöbeti” başlatan aileler ve avukatlar hakkında soruşturma başlatıldı, dava açıldı. TCDD, katliamın ikinci yılında hayatını kaybedenleri anmazken Atatürk kılıfına sığındı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de Uzunköprü-Halkalı seferini gerçekleştiren trenin devrilmesi sonucu 25 kişi hayatını kaybetmiş, 328’de kişi de yaralanmıştı. Göz göre göre gelen kazayla ilgili yetkililer aşırı yağışa bağlı olarak menfezin kayması nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Kazanın ardından 4 sanığın “taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada hiçbir tutuklama olmazken görülen son duruşmada da keşif yapılması için yedi kişilik heyetin belirlenmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 4 Kasım 2020 tarihine ertelendi.

Çorlu tren faciası duruşmasında yine adalet yok! Duruşma ertelendi

CİNAYETE ATATÜRK KILIFI

Çorlu tren katliamının ikinci yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) sosyal medya hesabından “Türk milleti, doğusundaki ilk sanatkârlığının; demirciliğinin, eserini tekrar göstermiş olmakla övünecektir. Demiryolları Türk milletinin refah ve medeniyet yollarıdır” paylaşımı yapıldı. Hayatını kaybeden 25 kişiyle ilgili herhangi bir anma mesajı yayınlamayan TCDD’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk üzerinden “refah ve medeniyet yolları” övgüsünde bulunması dikkat çekti.

MISRA ÖZ’DEN TEPKİ

Katliamda oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz bu paylaşıma tepki gösterdi. Öz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirasa sizler liyakatsızlık ile kara bir damga vurdunuz! Bugün 7’si çocuk 25 kişinin ölümüne sebep olduğunuz gün. Hiç üstlenmediniz! Hiç anmadınız bile bu 25 kişiyi. Unutturmayacağız!” dedi.

AKŞENER: HESABI SORULMADIKÇA VEBALİNİ KİMSE ÖDEYEMEYECEK

Katliamın ikinci yıl dönümünde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “O vagonlarda yitirilen hayatların, umutların hesabı sorulmadıkça; geride kalan acılı ailelerin vebalini hiç kimse ödeyemeyecek” dedi.

MAHMUT TANAL: TÜM SORUMLULARIN YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMASI GEREKİYOR

CHP’li Mahmut Tanal da katliamı unutmadı. Tanal, “Tüm sorumluların yargı önüne çıkarılması gerekiyor. İhmalin hesabı sorulmalıdır. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için liyakatın ön plana çıkarılması gerekiyor” paylaşımında bulundu.