Trabzon’da sessiz derbi

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 10:26 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 10:32 pm

Trabzonspor ile Beşiktaş, Süper Lig’in 29. haftasında karşı karşıya geldi. İlk yarısı iki takımın toplam 1 şutu ile sona eren derbide ikinci yarı nefes kesti. Her iki ekip de karşılıklı ataklardan sonuç çıkaramayınca maç 0-0 sona erdi.

Süper Lig’de 29. haftanın en kritik maçı Trabzon’da oynandı, Trabzonspor ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Şampiyonluk sezonunun ardından bu sezon zor günler geçiren ve hedefsiz kalan Trabzonspor kötü gidişatına Beşiktaş karşısında dur demeyi planlıyordu. Ligde oynadığı son 5 maçta 1’i hükmen olmak üzere 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Karadeniz ekibinde oyuncular da galibiyet için kenetlenmişti. Sezon başından beri duygu bütünlüğü anlamında dağınık bir görüntü ortaya koyan takımı toparlamak için çıkış noktası arayan teknik direktör İhsan Derelioğlu da Beşiktaş maçının önemli bir fırsat olarak değerlendiriyordu.

6’DA 6 OLMADI

Kadıköy’de Fenerbahçe’yi devirerek yarışta iddiasını kanıtlayan, Giresunspor galibiyetiyle serisini 5 maça çıkaran Siyah Beyazlılar ise zorlu deplasmana 6’da 6 hedefiyle gitmişti. Kara Kartal’ın hocası Şenol Güneş, Trabzonspor maçına Beşiktaş kariyerindeki 100. lig zaferi için sahaya çıktı.

GOLLE BURUN BURUNA GELDİLER

Ancak iki hocanın da planları tutmadı. İlk yarı düşük tempoda geçti, yalnızca Ghezzal’ın etkisiz ama isabetli bir şutu vardı. İkinci 45 dakikada da tutuk başladı fakat son 15-20 dakikalık bölümde heyecan arttı. Adına yakışır bir şekilde geçen son dakikalarda hem Trabzonspor hem de Beşiktaş gollere çok yaklaştı fakat kaleciler izin vermedi.

Böylece mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi. Beşiktaş 56, Trabzonspor 45 puana yükseldi.