TİP’in Can Atalay için başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’nün 27’nci günü!

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 4:32 pm

TİP’in, Meclis’e girmeye hak kazanmasına rağmen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmaya devam edilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesi için başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’nde 27’nci güne girildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), aralarında TİP Milletvekili Can Atalay’ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan Ankara’ya yürüyüşünü 1 Ekim Pazar günü başlattı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşün 27’nci gününde yapmış olduğu açıklamada, yarın Anıtpark’ta yapılacak ‘Cumhuriyete Özgürlük Buluşması’na yurttaşları davet etti.

Erkan Baş, X’ten yapmış olduğu paylaşımda şunları söyledi:

“Yoksulların, emekçilerin mücadelesiyle kurulan cumhuriyetin 100. yılında görüyoruz ki ortada cumhuriyetten, halkın egemenliğinden bir eser bile bırakılmadı.

Saray Rejimi’nin tüm kurucu değerlere saldırarak yarattığı bu gerçeği görüyor ve biliyoruz: Bugün Can Atalay’a Özgürlük istemek, cumhuriyete özgürlük istemektir!

Tam da bu yüzden tüm yurttaşlarımızı bu yılmak bilmeyen özgürlük arayışımıza güç vermeye, yarın saat 16.00’da Ankara Anıtpark’taki Cumhuriyete Özgürlük buluşmamıza davet ediyorum!”

İmamoğlu’ndan Özgürlük Yürüyüşü’ne destek