TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün Can Atalay konusunda Engin Alan’ı hatırlattı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 10:40 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 10:43 pm

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda, “Engin Alan örneğinden gördüğümüz gibi düşürmeye kalkarlarsa da bir sene sonra iki sene sonra geri dönebilir. Can Atalay halkın vekili olarak devam devam eder. Biz bu konuda mücadelemizi yeter ki sürdürelim” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, TELE1 Genel Yayın Koordinatörü Murat Taylan ve Hukukçu Salim Şen’in hazırladığı “Söz Bizde” programına konuk oldu.

Doğan Ergün, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) hakkında iki kere “hak ihlali” kararına vermesine rağmen serbest bırakılmayan Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında “terörist” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

15 TEMMUZ’U HATIRLATTI: “TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK SUÇUNDAN BAHSEDELİM”

Ergün, Can Atalay’ın yargılandığı Gezi Parkı eylemlerinin milyonlarca insanın hak arayışı olduğunu belirttikten sonra 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni gerçekleştiren FETÖ’ye geçmişte verilen destekleri hatırlattı.

Doğan Ergün, “Yargının yakın dönem tarihinde de FETÖ’cülerin neler yapabileceklerini gördük. Bu iş tehlikeli iştir. Yani biz 15 Temmuz’u da gördük, başka örnekleri de gördük. O zaman bu iş kendinize de dönebilir. Ben uyarmak istiyorum. Üstüne yine terörizm. 15 Temmuz’u çok konuşuyoruz da o silahları kim verdi? Yine taşeron olarak kullandıkları bir cemaati aldılar, silahlandırdılar ve Türk halkının başına musallat ettiler. O zaman terörizmse bundan bahsedelim. Teröre silah sağlamak, yataklık sağlamak suçlarından bahsedelim. O yüzden terör bize en son bulaşacak şeydir. Ortada bir hak arama mücadelesi vardır. Gezi Direnişi diye bu halkın yaptığı, milyonlarca insanın yaptığı bir direniş vardır. Bu asla kirletilemez. Kimse bunun hakkında terör, merör diyemez” şeklinde konuştu.

ENGİN ALAN’I HATIRLATTI

Doğan Ergün, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündemiyle ilgili olarak da 2014 yılında MHP’den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan’ın AYM kararıyla Balyoz Davası’ndan tahliye edilerek TBMM’ye gelip yemin ederek milletvekilliği görevine başlamasını hatırlattı.

Ergün, “Engin Alan örneğinden gördüğümüz gibi düşürmeye kalkarlarsa da bir sene sonra iki sene sonra geri dönebilir. Can Atalay halkın vekili olarak devam devam eder. Biz bu konuda mücadelemizi yeter ki sürdürelim” ifadelerini kullandı.

18 barodan Can Atalay eylemi: Başkaldırıya geçit vermeyeceğiz

 

Kaynak: TELE1