Tinder toplumun isteklerine karşı hassas davranarak bazı yeni özellikler duyurdu

Yayın tarihi: 19 Mart 2023 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 4:55 pm

Tinder, bu hafta kullanıcılarının artık profillerine ilişki türleri ve zamirleri ekleyebileceklerini duyurdu. Örneğin, tek eşli ya da tek eşli olmayan ilişkiler arayıp aramadığınızı belirtebilir ve tercih ettiğiniz cinsiyet zamirlerini listeleyebilirsiniz.

Her iki yeni özellik de geçen yıl aynı profil seçeneklerini ekleyen aynı ana şirkete ait olan Hinge’den alındı. Tinder’ın daha az geleneksel flört yaklaşımlarına açık olduğu söylenebilir. Şirket tek eşlilik, etik olmayan tek eşlilik, açık ilişki, çok eşlilik ve “keşfetmeye açık” gibi ifadelere izin vererek normal olan kalıpları kırıyor. Şirket, 18 ila 25 yaşları arasındaki 4.000 kişiyle yapılan bir araştırmadan, yüzde 41’inin tek eşli olmayan ilişkilere açık olduğunu veya aradığını keşfetti, bu da platformda değişiklikler öncü oldu.

 

Tinder

Aynı şekilde, Tinder’ın zamirleri eklemesi, genç yetişkinlerin yüzde 33’ünün cinselliklerinin son üç yılda daha akıcı hale geldiğini söylemesinde kaynaklanıyor. Gençlerin yüzde 29’unun cinsiyet kimliklerinin daha akıcı olduğunu söyleyen bir anket sonucu olarak şirket zamirleri ekledi.

Galaxy S23 Ultra batarya kullanım süresi, dosta güven düşmana korku veriyor

Ek olarak, LGBTQIA+ topluluğunun platformun en hızlı büyüyen demografisi olduğu da bir gerçek. Tinder artık profilinize eklemek için dört zamire kadar izin veriyor. Şirket, niyetlerini belirten kullanıcılarının yüzde 40’ının uzun vadeli bir ilişki aradıklarını söylerken, yüzde 13’ünün yalnızca kısa vadeli bir bağlantı istediğini söylediğini söylüyor.